Медицина
Оптика військова Дрони Туристичне спорядження % Акційні товари
0
ua
ru
Медицина Оптика військова Дрони Туристичне спорядження Акційні товари

Бронекостюми Ukrarmor: захист всього тіла без обмежень

26 квітня 2024
Бронекостюми Ukrarmor: захист всього тіла без обмежень

Сьогодні ми розповідаємо про костюми, але таких брендів як Philip Lane, Bogner, Hugo Boss не буде, як і оглядів костюмів із харківського ринку. Натомість пропонуємо вам огляд справжніх чоловічих бронекостюмів від Ukramror. І повірте, коли летить граната чи уламки від ракети, в цих костюмах відчуваєш себе набагато впевненіше (хоча як ми всі знаємо, Hugo Boss у свій час робив також гарно).

Види бронекостюмів

Спираючись на тисячі відгуків від військових, тактичних медиків та й просто, знаючи кількість уражень уламками (а, на хвилиночку, уражень уламками на сьогодні більше, ніж 90% від всіх видів уражень), ми створили два види бронекостюмів: ATAS та TAG. Вони доступні в найпоширеніших військових кольорах: мультикам, койот, піксель, олива та чорний.

ATAS

ATAS – це штурмовий бронекостюм максимальної площі захисту. У його основі лежить армійський бронежилет IBV із повним захистом тулуба, на який кріпляться другорядні елементи захисту:

  • паху;
  • шиї;
  • плечей;
  • попереку;
  • тактичний пояс;
  • внутрішній та зовнішній захист стегон. 

 


Усі ці елементи всередині оснащені балістичними пакетами та захищають тіло майже повністю. Штурмовий бронекостюм АТАS буває двох класів захисту 1-го та 2-го, різницю між якими розповімо трішки далі, а також та двох розмірів S/M та L/XL.

 

TAG

Другий бронекостюм, той що TAG – підійде більше для активної роботи. У його основі тактична плитоноска знайома всім. Відповідно в ньому зручніше бігати, стрибати, перекочуватися, але, самі розумієте, площа захисту тут трішки менша. Такий штурмовий бронекостюм зазвичай обирають спецпризначенці, розвідка, штурмовики, адже для них маневровість та легкість вкрай важлива. Окрім плитоноски тут присутні всі ці додаткові елементи, типу захисту плечей, паху і т.д.  – все аналогічно.

Цей бронекостюм також буває двох класів захисту. Але, чи були б ми Ukramror, якби не покращили покращену версію? От ми так і подумали та зробили TAG PRO – це та сама тактична плитоноска, плюс більше захисних елементів (як в АТАS). Більша площа захисту і крута маневровість – золота середина, яка влаштує будь-якого профі.

 



До речі, саме модульність цих елементів – це ще одна дуууже крута особливість наших штурмових бронекостюмів та і принципі всього нашого спорядження. Про це було в плані розповісти пізніше, але якщо уже почали, то давайте зараз.

Кілька слів про модульність штурмових бронекостюмів

Так от, що ця модульність означає? Якщо коротко, то все підходить до всього. Тобто, якщо у вас уже є плитоноска чи бронежилет, вам не потрібно купувати повністю бронекостюм, ви можете докупити відсутні елементи спорядження та сконструювати власний, ніби LEGO.

Уявимо іншу ситуацію: вас поставили в нічний наряд, де може щось прилетіти зверху, а бігати особливо не потрібно буде. У такому випадку – одягнув бронекостюм повністю, ще й тепліше стало не лише на душі від усвідомлення максимальної захищеності, але й буквально.

А якщо завтра потрібно штурмувати посадку – зняв захист стегон і біжиш швидше. А післязавтра ще щось командир придумав, де тобі плечі будуть заважати, так тоді зняв плечі й ходиш – все одно в повній безпеці.

Отже, адаптивність всіх елементів означає, що ви в будь-який момент зможете зняти ту або іншу частину штурмового бронекостюма відповідно до поставленої задачі, не втративши всього захисту.

Або, до прикладу, придбати по частинах, якщо не дозволяють фінанси зробити це одразу. А ще ви зможете причепити елементи спорядження від нашого бронекостюма до будь-якого іншого. Скажу по секрету, навіть від іншого виробника, адже ми спеціально зробити типові кріплення, щоб підійшли всюди та всім.

 


Елементи штурмового бронекостюма

Пройдімось детальніше по елементах костюма... бронекостюма. Основа, на яку все чіпляється це зрозуміло – плитоноска PRO або великий бронежилет IBV, а що ж ще? Давайте по черзі:

1. Якщо бронежилет, то він іде з велетенськими, але дуже легкими балістичними пакетами по всій площині всередині. 

2. Якщо плитоноска, то має балістичні пакети лише в камербандах, ну, себто по боках.

3. Далі, захист паху – критично необхідний елемент спорядження напевно для будь-кого, він призначений для захисту стегнової артерії, однієї з найбільших та найуразливіших в тілі людини. Саме потрапляння в цю артерію призводять до швидкої крововтрати та потребують моментальної евакуації де час йде на секунди.

4. Захист шиї  – тут уважно. Він лише називається захистом шиї, адже він ще й додатково захищає верхню частину спини, зад шиї та ключицю, з шиєю сподіваюсь пояснювати не потрібно, ураження в неї майже у всіх випадках – летальний кінець. А балістичні накладки на плечі та ключицю, окрім захисту ще й дозволяють зручніше носити все те спорядження.

5. Захист плечей – всі, хто лікував колись плечовий суглоб, мене зрозуміють одразу. Це дуже болісний, довгий та дорогий етап лікування та відновлення. Висновок – плечі потрібно берегти, адже на що ви будете падати коли хтось крикне: повітря)

6. Захист попереку – це захист низу вашої спини та хребта, ураження в цю ділянку тіла призводять до моментального паралічу нижніх кінцівок та незмогу до евакуації. А ще, в цей чохол ви можете помістити мапи, документи та інші особисті речі.

7. Якщо рухаємось уже зверху до низу (хоча взагалі-то починали з паху, але то вже таке), далі іде тактичний пояс, його ще називають РПС. Так от, без тактичного поясу нікуди й це знають всі: на нього кріпляться сумки скиду, додаткові магазини, гранати, словом, безліч всього, а уявіть собі, якщо в цей пояс ще й балістичний пакет додати. Ой, ну це вже стає не просто елементом спорядження, а життєво необхідним елементом спорядження. Його користь не описати однією статтею, тому пішли далі, просто запам'ятайте – це круто, це важливо, це потрібно. 

 

8. Нарешті дійшли до ніг, а якщо бути точним, то до захисту стегон. А це, напевно, найбільш рухомий захист серед всіх (адже він рухається так же часто, як ваші ноги). Тому ми зробили його супер легким та зносостійким, прямо як кросівки Nike Air Max – ви майже не відчуваєте його, але користь безмежна. Складається із двох частин: зовнішньої та внутрішньої. Зовнішня створена для захисту вашого стегна (гадаємо, тут по назві все зрозуміло), а от внутрішня створена для додаткового захисту стегнової артерії (це якщо уламки летять з-під вас). 

Балістичні пакети, або що ж там всередині?

Тему важливості стегнової артерії уже розкрито, тож тепер прийшла черга розповісти, що ж в середині в цього захисту (тут інтриги особливо немає).

Це всім нам відомі, балістичні пакети 1-го та 2-го класу захисту, саме від класу захисту балістичних пакетів йде назва класу захисту всього бронекостюма (до речі, їх ми виготовляємо також самі). 

 

Матеріал балпакетів

Щодо матеріалу цих балістичних пакетів, то це НВМПЕ. А якщо говорити людською мовою, то це надвисокомолекулярний поліетилен. Він складений в багато шарів та спеціально оброблений. Цей матеріал використовує увесь світ, його використовують в шоломах, бронеплитах, взутті та навіть одягу.

 

Від чого врятує бронекостюм, або що там по класам захисту?

1-й та 2-й клас відрізняються своїми балістичними властивостями, тобто тим, наскільки сильне ураження вони можуть витримати та якої швидкості. І так, ви не помились, нарешті усі знавці куль та їх найменувань дочитались до того моменту, задля якого сюди прийшли.

 

Другий клас захисту

Якщо говорити за 2-й клас, то: 

 

  • уламків;
  • рикошетів;
  • гранат;
  • пістолетних куль 9 на 18 Makarov та 9 на 19 Luger та Parabellum;
  • карабінів у пістолетному патроні та 7,62 на 25 Tokarev.

 

Це все згідно ДСТУ, але, як то кажуть, не ДСТУ єдиним. Тому ми ще випробовуємо наші балістичні пакети згідно з міжнародним стандартом NATO STANAG V-50, де показник пробиття на рівні +- 650 м/с. Окрім куль та уламків що зазначені у ДСТУ та STANAG, бронекостюм захистить ще від дрібних уламків  та вторинних разючих елементів типу уламків бетону, скла тощо.

 


Перший клас захисту

Далі на порядку денному штурмовий бронекостюм 1-го класу захисту, який врятує майже від того самого: уламки, рикошети, гранати, пістолетні кулі 9 на 18  Makarov, 9 на 19 Luger та Parabellum з автоматичного пістолета Стєчкіна та пістолету Glock 17 кулею зі свинцевим осердям. По STANAG тут також трішки менше, а саме показник пробиття на рівні +- 550 м/с.

До речі, ми наближаємось до кінця, тому пора трішки й похизуватися та розповісти чим ми краще від всіх інших. Так от, ось ці показники швидкості пробиття, типу 650 метрів на секунду, чи 550 метрів на секунду, вони супер важливі, адже ніхто не може передбачити, з якою швидкістю буде летіти той уламок. І більшість виробників цим нехтує та обмежується мінімальним значенням, яке допустиме, щоб пройти перевірку, ми ж своєю чергою прагнемо, щоб балістика була найміцніша та навіть трішки з запасом, і байдуже, що це буде дорожче, адже життя неоціненне.

Також ми запаюємо наші балістичні пакети спеціальним лазером. Це допомагає їм тримати уламки навіть при потраплянні в самий край балістичного пакета.

І скажу по секрету, тільки тут тссс: у нас замовляють ці балістичні пакети ну дуже багато іменитих виробників і зуб даю, що ви зараз сидите як мінімум в 1 балістичному пакеті виготовленому на нашому виробництві.

 


Штурмовий бронекостюм Ukrarmor – надійний захист військового

Але це таке, давайте ще трішки про бронекостюм і будемо закінчувати. По своїй суті, штурмовий бронекостюм – це такий собі набір спорядження з балістикою, який захищає саме найнеобхідніші органи для життєдіяльності людини, або ті частини тіла, які дуже важко лікуються. Він підійде як і професійним військовим, яким постійно потрібно модифікувати свій захист під різні задачі, так і новачкам, які прагнуть просто бути в безпеці.

Не нехтуйте особистим захистом та обирайте лише якісне військове спорядження та бронекостюми від Ukrarmor!

Агов, приєднуйтесь