Медицина
Оптика військова Дрони Туристичне спорядження % Акційні товари
0
ua
ru
Медицина Оптика військова Дрони Туристичне спорядження Акційні товари

Захист попереку: безпека вашого хребта

23 квітня 2024
Захист попереку: безпека вашого хребта

Балістичний захист попереку — це не просто ще один шар броні, а надважливий шар броні, який збереже здоров’я хребта. Ми впевнені, що необхідність у такому захисті має бути очевидною для кожного військового, тому хочемо детально розповісти, що воно таке та з чим його їдять. Тож знайомимо вас із захистом для спини, де кожен шов, кожен шар — про безпеку і надійність.

Для чого потрібний балістичний захист попереку?

Тут легко здогадатись. Балістичний захист попереку потрібен для захисту попереку від балістичних уражень різного типу. Говорити про те, що травма цієї зони може призводити до паралічу та інвалідності навіть немає сенсу. Просто бережіть свою спину, всю: цей той випадок, в якому турнікет не накладеш, сам собі допомогу не надаси. Легше запобігти, аніж виправити.

 

Як захищає балістичний захист попереку?

Тут у нас два рівні захисту, але обидва гарантовано врятують від ураження уламками, осколками, шрапнеллю та подібним бісячим типом ураження, тому про це детальніше:

 

1. Другий клас витримує уламки зі швидкістю до 650 метрів на секунду по STANAG 2920.  Він також захищає від рикошетів, гранат, пістолетних куль 9x18 Makarov та 9x19 Luger/Parabellum, а також карабінів у пістолетному патроні та 7,62x25 Tokarev.

2. Перший клас захисту – майже те ж саме, лише швидкість уламків до 550 метрів на секунду. Захищає від рикошетів, гранат, пістолетних куль 9x18 Makarov, 9x19 Luger/Parabellum, а також від куль, випущених автоматичним пістолетом Стєчкіна та пістолетом Glock 17 з кулею зі свинцевим осердям.

 

Кожен клас крутий по-своєму, лише перший легший, а другий – має більший рівень захисту. Тож при виборі враховуйте обидва фактори.

 


А, ну й авжеж, окрім куль та уламків, що зазначені у ДСТУ та STANAG, захист 1-го та 2-го класу захистить ще й від дрібних уламків та вторинних разючих елементів.

Декілька слів про балістичні пакети

А як же цей захист спини витримує всі ці уламки? Балістичні пакети! Так, в середині розміщені всім відомі балістичні пакети з НВМПЕ. Не чули про такі? Гаразд, зараз все поясню. Якщо простими словами, то вони з надвисокомолекулярного поліетилену високої щільності. Він складений в багато шарів та спеціально технологічно оброблений і запаяний лазером. Не будемо приховувати, підгледіли в американців, бо вони круто придумали лазерне запаювання, щоб навіть краї пакета були непробивні.

 

Як кріпити захист попереку з балістичним пакетом?

Переходимо до практичної частини. Як же воно кріпиться? Липучкою, або, як називають її знавці – велкро панель, бам і до плитоноски – все, готово. Цей балістичний захист попереку підійде до всіх наших плитоносок. І звичайно ми зробили так, щоб ви могли прикріпити й до плитоносок інших виробників.

Міні лайфхак: в чохол до балістичного пакета ви можете помістити мапи, документи та інші особисті речі та навіть сісти на нього, якщо земля буде прохолодна.

 



Залишилось розібратись з кольорами, але тут все просто:

 

  • мультикам;
  • піксель;
  • олива;
  • койот;
  • чорний.

 

Та й наче все. Сподіваємось, вам було цікаво та корисно, а балістичний захист попереку надійно прикриватиме вашу спину. І як завжди – бережіть себе та ваш поперек разом з Ukrarmor!

Агов, приєднуйтесь