Медицина
Оптика військова Дрони Туристичне спорядження % Акційні товари
0
ua
ru
Медицина Оптика військова Дрони Туристичне спорядження Акційні товари

Чим відрізняється плитоноска від бронежилета: чи є різниця?

6 березня 2024
Чим відрізняється плитоноска від бронежилета: чи є різниця?

Для захисту тіла військовослужбовця під час виконання бойових завдань використовується різне спорядження. Найголовнішими елементами є шоломи, плитоноски, бронежилети. У цій статті ви дізнаєтесь, чим відрізняється плитоноска від бронежилета.

Бронежилет: особливості, призначення, переваги

Бронежилет — екіпірування, яке використовується для захисту тіла. Конструкція складається з тканинного покриття та бронепакета. В бронепакеті встановлені спеціальні міцні пластини. Цей тип захисту застосовується не тільки військовослужбовцями, але й правоохоронцями.

Основна задача виробу — захист від куль та уламків вибухових пристроїв, що летять на великій швидкості. Сучасні бронежилети мають кілька класів захисту. Кожен із них відповідає певним стандартам та рятує від різної зброї. Наприклад, модель першого класу захистить від ножа або пострілу з пістолета. Що вище клас, то надійніший захист. Бронежилет має низку переваг:

 

  • захист тіла від куль та бронебійних уламків;
  • використання в різних галузях;
  • кілька класів, які вибирають у залежності від потреб;
  • зручність під час носіння — розробники враховують усі особливості застосування;
  • додаткові аксесуари для зручності та підвищення функціональності.

 

На нашому сайті ви зможете більше прочитати про види бронежилетів та вибрати найкращу амуніцію.

Поєднання плитоноски та бронеплит різного класу якості створює бронежилет 3, 4, 5 та 6-го класу відповідно.

 

Ми вже говорили про особливості плитоноски та важливість підбору бронежилетів залежно від Ваших потреб та завдань, повторюватись не будемо. Проте, важливо сказати, що, враховуючи технологічність, тип війни в Україні та види уражень, бронежилети теж мають деякі видозміни.

 

Різний тип ураження провокує створення різного типу захисту, наприклад, бронежилетів із збільшеною площею балістично захисту від ураження, в першу чергу, осколків та уламків (у нас такий є, IBV називається).

 

Тобто, від класичної формули бронеплити+плитоноска=бронежилет можна відходити, адже плитоноска із балістичним повнорозмірним захистом теж вважається бронежилетом.

Якість — це добре, але важливо завжди йти в ногу із реаліями та слідкувати за прогресом. МИ не вихваляємось, а просто констатуємо, що в Ukrarmor ви знайдете бронежилети, плитоноски, бронеплити та балістичний захист, що відповідає стандартам НАТО та спроєктований по кращим зразкам захисної амуніції США та ЄС.

 

Плитоноски дозволяють укомплектовувати себе будь-яким типом захисту: металевими, керамічними чи плитами з НВМПЕ, або ж балістикою. І таке поєднання створює саме той бронежилет, який потрібен вам під конкретно ваші вимоги.

Агов, приєднуйтесь