Медицина
Оптика військова Дрони Туристичне спорядження % Акційні товари
0
ua
ru
Медицина Оптика військова Дрони Туристичне спорядження Акційні товари

Які існують види бронежилетів?

2 січня 2024
Які існують види бронежилетів?

Захист життя та здоров'я воїна, поліцейського, журналіста, волонтера та загалом усіх, хто може постраждати від кулі, вибуху тощо — це те, для чого були винайдені бронежилети. Останнім часом назву цього спеціального захисного елементу спорядження ми чуємо постійно. І в його класифікації розбираються навіть ті, хто до певного часу поняття про таке не мав. Але правильно підібрати не лише відповідний клас захисту, а і тип бронежилету (так-так, вони бувають різних типів/видів) — завдання із зірочкою.

*Але з Ukrarmor навіть найскладніші задачі вирішуються легко, швидко та точно цікаво!

Існують різні види бронежилетів, які мають свою класифікацію та рівні захисту. Важливо вибрати потрібний варіант, функціонал якого буде максимально задіяний саме під ваші потреби! Ми пропонуємо різноманітні, але однаково якісні та надійні вироби, що успішно пройшли перевірку як у наших лабораторіях, так і згодом — на практиці.

З чого складається бронежилет?

Такий елемент захисту, як бронежилет, має забезпечити максимальний захист від отримання кульового чи уламкового ураження. Ось з чого він складається:

  • Бронеплита — по суті основний компонент виробу, який бере на себе найважчу роботу. Ми виробляємо варіанти з:
  • високомолекулярного поліетилену (такі моделі — лідери з малої ваги);
  • кераміки (оснащуються шаром поліетилену для більшого комфорту та захисту);
  • надміцної балістичної сталі Armox Advance, що має унікальне співвідношення ваги та міцності.

Наші бронеплити належать до чітко визначених стандартами ДСТУ класів захисту та чітко їм відповідають.


 

  • Плитоноска — це не лише чохол для плит. Вона також слугує місцем для розміщення різного роду підсумків та додаткових видів балістичного захисту. Деякі варіанти ми не тільки виробляємо, а й проєктуємо самостійно з урахуванням особливостей використання виробу в реальних бойових умовах. Усі наші плитоноски мають дуже круту ергономічну форму, що дозволяє не лише зручно носити бронежилет, а й розподіляє вагу бронеплит і підсумків по всій площі корпусу, а не лише на хребет та плечі. Тобто, сідають та виглядають вони максимально добре.

Особливості бронеплит та плитоносок продиктовані тим, які рівні захисту бронежилетів потрібні. Важливо, щоб ці компоненти на 100% підходили один одному та працювали як єдина система.


Які бувають бронежилети?

Сьогодні класифікація бронежилетів ділить їх на групи за кількома факторами.

За класом захисту

В Україні цей поділ регламентовано ДСТУ 8782:2018 і він, в основному, збігається з відповідною класифікацією в Німеччині та США. Певний клас захисту бронежилетів означає, що він захищає того, хто його носить, від кулі визначеного калібру, випущеної з певної зброї з відстані 10 метрів. Цей поділ чіткий і суворий. Ми вже писали детально про класи бронежилетів

у нашому блозі та рекомендуємо прочитати цю статтю — вона дійсно варта вашої уваги, якщо ви маєте намір розібратися в питанні.

За площею захисту

Бронежилети бувають стандартизовані та зі збільшеною площею захисту. Перший тип розрахований під стандартні бронеплити 25х30 см., які використовують більшість військовослужбовців. А от бронежилети зі збільшеною площею захисту — це відносно новий наш тип бронежилету з балістичним захистом, що, в першу чергу, розрахований на захист від уламкового/осколкового ураження при максимально малій вазі (також з можливістю комплектації бронеплитами).

У нашому магазині ви можете знайти бронежилети з 1-го по 6-й клас захисту. Саме така вибірка дозволяє знайти саме ту броню, що потрібна для кожного.

За матеріалом броні

Тобто за тим, з чого зроблена бронеплита, що знаходиться у плитоносці — це можуть бути бронежилети з бронеплитами або з балістичним захистом. Бронеплити, у свою чергу, можна умовно поділити на керамічні, з бронесталі та НВМПЕ. А от балістичний захист — це особлива категорія для захисту насамперед від уламкового/осколкового ураження.

Щоб визначити саме потрібний варіант, варто знати, які бувають бронежилети, та вибрати їх на цьому сайті. Якщо потрібно, ви можете звернутися за допомогою до наших консультантів, які працюють майже цілодобово.

Як правильно одягнути бронежилет?

Беззаперечно, дуже важливо одягнути бронежилет правильно, бо це може впливати не тільки на ефективність захисту, а й загального комфорту використання, особливо, під час тривалого носіння. Правильне носіння та комплектація бронежилета — запорука вашого захисту та безпеки! Дотримуйтесь послідовності, передбаченої нормами:

  • Якщо бронежилет легкий, треба покласти його на будь-яку поверхню лицевою стороною догори (вона зазвичай маркована), взятися за задню частину та надягати через голову. Важкий же бронежилет треба взяти однією рукою за праву частину пластини, а лівою — за ліву бретель. Потім нахилитися та одягнути бронік через голову, беручись лівицею за низ лицьової частини та піднімаючи її вгору.


  • Відрегулювати лямки по боках та підігнати виріб під себе. Липучки потрібно зафіксувати з максимальною натяжкою, аби жилет щільно сидів на тілі. Він має добре прилягати, але ні в якому разі не давити, не обмежувати рухи та загалом не спричиняти дискомфорту. При першому одяганні краще попросити когось допомогти відрегулювати плечові ремені, аби передня пластина була на одному рівні із задньою і не провисала. Можна зробити швидку перевірку: нахилитися кілька разів у боки та вниз, торкнувшись взуття. Якщо ніде нічого не давить та не заважає, значить, бронік сидить добре. Це краще зробити заздалегідь, бо, звичайно, при термінових випадках навряд чи знайдеться час, а це дійсно важливо. І тут мова більше не про комфорт, а вашу безпеку.

 

Необхідно зазначити, що бронежилет має точно підходити за розміром, щоб сидіти комфортно і правильно, надаючи максимально можливий захист. Тут діє те саме правило, як і для звичайного одягу: один розмір не може підійти для всіх і його варто підібрати під свої параметри.


Різноманітний вибір бронежилетів від ukrarmor

Не всі жилети однаково якісні та надійні. Тому такий важливий елемент екіпірування необхідно купувати в перевірених та надійних магазинах. Ми пропонуємо варіанти власного виробництва, в кожному з яких твердо впевнені. Наша компанія орієнтується на найкращий світовий досвід та високу якість без компромісів.

Так, наприклад, бронежилети IBV від ukrarmor (improved ballistic vest) – результат пошуку ідеального варіанту. Це як Бентлі у світі українських бронежилетів. Він максимально захищає тулуб від уламків, гранат, куль і рикошетів. При цьому, він легкий і ну прям дуже крутий.

Вибір бронежилета — справа важлива та відповідальна, бо від того, правильно його зроблено чи ні, залежить ну дуже багато. Наш магазин пропонує надійні моделі та послуги з їх вибору для максимального захисту у будь-яких пригодах. Ми представляємо великий перелік потрібної та важливої амуніції — крім бронежилетів, це шоломи, тактичні пояси, рюкзаки та сумки, активні навушники, взуття та одяг. Звертайтеся та бережіть себе.

Агов, приєднуйтесь