Медицина
Оптика військова Дрони Туристичне спорядження % Акційні товари
0
ua
ru
Медицина Оптика військова Дрони Туристичне спорядження Акційні товари

Навіщо потрібен балістичний пакет?

30 березня 2023
Навіщо потрібен балістичний пакет?

Навіщо потрібен балістичний пакет?

Балістичний пакетце екіпірування, призначене для посилення броні у бронежилетах. Він може «ловити» рикошети пуль, уламки снарядів, мін, гранат, а також захистити користувача від ножових поранень.

Які переваги балістичних пакетів

Звичайно, найголовніша перевага — це підвищений захист. М’який балістичний пакет виготовляється з високоміцних тканин: арамід або надвисокомолекулярний поліетилен. Такі матеріали поглинають і розподіляють енергію у разі удару. Виріб запобігає проникненню уламків/куль у тіло бійця.

Балістичний пакет вирізняється легкістю та зручністю. Завдяки цьому військовий може залишатися мобільним і не почуватися втомленим після тривалого носіння захисту.

Крім того, вироби мають гнучку конструкцію, що додатково підвищує комфорт. Балістичний пакет легко адаптується під тіло бійця, і його можна без проблем носити під одягом.

У чому недоліки балістичних пакетів

Так, мінуси в цих елементів захисту також є, а саме:

  • нездатність захистити від куль гострокінцевої форми та з великою кінетичною енергією;
  • вища ціна матеріалів (а отже, і кінцевого виробу), ніж у «традиційних» сталі й титану);
  • низька стійкість до зовнішніх факторів. Арамід може втрачати свої характеристики у разі намокання, а високомолекулярний поліетилен вразливий до температур. Але хороша новина в тому, що балістичний пакет може зашиватися в спеціальний захисний чохол.

Попри такі недоліки, це все ще надійне доповнення до жорстких бронеелементів, що забезпечує надійний і підвищений захист. Далі розглянемо, для чого балістичний пакет може знадобитися різним групам користувачів.

Хто використовує м’які балістичні пакети

Звичайно, ці вироби широко застосовують військові. Зараз, під час війни, найчастіше балістичні пакети придбають саме для наших бійців. Вони підвищують захист бронежилета й запобігають тяжким травмам.

Також балістичний пакет потрібен працівникам правоохоронних органів, наприклад поліції. Екіпірування дозволяє захистити їх від куль і ножових поранень, тому одягається на виконання завдань, особливо у разі підвищеного ризику.

І також цими виробами можуть користуватися цивільні особи, а саме охоронці або журналісти та медики на фронті.

Іншими словами, балістичні пакети корисні для людей, що працюють у військовій, правоохоронній діяльності або у сфері безпеки.

Як вибрати балістичні пакети

Щоб вибрати виріб правильно, треба розуміти, для яких потреб він купується, від яких ризиків має захищати, яку частину тіла треба покрити. Ознайомтеся уважно з характеристиками товару, щоб зрозуміти, чи відповідають вони вашим потребам або потребам бійця, для якого придбаєте екіпірування. У нашому магазині представлені якісні та надійні балістичні пакети власного виробництва — запрошуємо до нашого каталогу!

 

Агов, приєднуйтесь