Медицина
Оптика військова Дрони Туристичне спорядження % Акційні товари
0
ua
Медицина Оптика військова Дрони Туристичне спорядження Акційні товари

Як вибрати бронеплити: повний огляд

10 листопада 2023
Поговоримо про бронеплити?

Так-так, ви не помилилися, нарешті ми розповідаємо про наші перлини, про наші діаманти – про бронеплити 🛡

Поговоримо про бронеплити, з чого бронеплити, як їх вибрати та де їх використовувати.

Вау, я сам шоці 🤘

Види бронеплит в Укрармор



Вмощуйтеся по зручніше, буде багато крутої інформації і навіть тріііііішечки не дуже крутої, але то таке.

Спочатку у нас було два види бронеплит і то лише сталеві, потім стало 5*разом з керамічними кожного.

 


Керамічні бронеплити з оксиду алюмінію і карбід кремнію, бронеплити зі спеціального поліетилену (НВМПЕ), сталеві, різних розмірів 25 на 30 см та 27 на 35 см, вигнуті у двох площинах і в одній, 6 класу і третього.

Фух, але тепер давайте все по порядку.

Керамічні бронеплити

Найвідоміші та напевно найпопулярніші – це керамічні бронеплити, ними користуються Армії США, Франції, Британії, ну коротше весь цивілізований світ. Набули вони такої популярності через співвідношення ваги та здібностей зупиняти дуууже великі кулі.

Для прикладу, керамічна бронеплита 6-го класу захисту, яка важить всього 2.8 кг, в змозі захистити вас від кулі снайперської гвинтівки 7,62 х 54 мм, цю кулю ще називають просто Б-32
*майже як той коктейль у барі.

І звичайно, що вони завірені та перевірені в лабораторії, а постріл відбувався з 10 метрів, це ж просто Вау.

Щоб ви розуміли, ще буквально років десять назад, щоб захиститися від цієї кулі, потрібно було носити бронеплити вагою 7 чи то 10 кг.
*але кого ми обманюємо, зараз такі бронеплити на жаль також є


Також маємо керамічну бронеплиту власного виробництва п'ятого класу захисту та вагою всього 2.1 кг.
*для тих хто шарить – то матеріал тут карбід кремнію і це дуже круто, ми йшли до цього напевно рік, це один з найміцніших матеріалів на землі

Вона взмозі витримати кулю 7,62 х 39 мм, на хвилиночку це БЗ, тобто бронебійно-запальна.

Як це їм вдається?
Розповідаємо!

Керамічні бронеплити – це ніби витвір мистецтва.

Десятки шматочків кераміки, які склеєні між собою і це все у два шари. Та коли куля потрапляє в плиту, ці надміцні шматки ламаються і затримують кулю в собі.

*трішки корисної інформації: кераміка має ну дуууже високу щільність та сильно загартована температурою, вона насправді дуже крихка, саме тому використовуються не один великий кусок кераміки, як ви всі могли подумати, а багато маленьких і лише тоді вона в змозі витримати потрапляння кулі

Тут ще трішки похвастаємось. Наші керамічні бронеплити, мають площу захисту по всій бронеплиті, а Китайські та Європейські виробники часто економлять і по краях залишають по декілька см ділянки, яка ніяк не захищає від куль, там просто немає цих керамічних шматочків, а на жаль реалії війни показали що навіть туди може потрапити підступна куля

До речі, на нашому сайті є ще керамічні бронеплити розміром 27 на 33 см, ну вони для справжніх здорованів, вага там відповідно трішки більше, близько 3.7 кг, але і площа захисту також більша в рази, технологія та ж сама, все те ж саме лише розміри більше.
*здорові хлопці не хвилюйтесь, ми подбали про усіх

Тему керамічних бронеплит закрили, далі Сталь.

Сталеві бронеплити ukrarmor



Тут ми просто собаку з'їли.
*звучить трішки по-корейськи, але то уже таке

Це те з чого все починалося, ми використовували Данську сталь, Німецьку, Шведську, покривали їх войлоком, гумою та полімерним антирикошетом і саме на ньому ми зупинилися, так роблять наші американські колеги – так робимо і ми.

Полімер у нас полісечовина, щільністю 1000-1100 кг/м кубічний. Це без перебільшення майже в 100 разів більше ніж у войлока. Саме щільність та спосіб нанесення (ми наносимо його пошаровим напиленням) не дозволяє уламкам кулі вилітати з під плити, всі уламки залишаються  в середині та це запобігає рикошетам.

 

Якщо простими словами, це дуже круто!
а чому, розповідаємо!
тисячі, а то й десятки тисяч поранень – це саме уламки куль які розлетілися після потрапляння в плиту, ми уникнули таких випадків на 100%.
Без перебільшень – це 1000% захисту!
*якщо нас дивляться інші виробники бронеплит – перестаньте використовувати войлок, будь ласка, життя наших захисників важливіше за будь-які кошти!!!
Ну а тепер саме солоденьке про ці сталеві бронеплити.
Вага.
Коли ви думаєте про сталеві бронеплити, яку вагу ви згадуєте?
Чотири з половиною кілограми, може п'ять? може навіть сім чи десять кілограмів?  
Вгадали?

Наші сталеві бронеплити 4-го класу захисту важать всього 3.1 кг.
Це Шведська бронесталь, це полімерний антирикошет, це сотні випробуваних бронеплит
*поки ми не впевнимось що воно працює, допоки навіть близьким це не показуємо

Ви б знали що ми тільки з тією сталлю не робили, адже щоб той Армокс Адванс
*на секундочку – найтвердіша сталь у світі, має твердість 650 по Бринелю, я думаю ви вже зрозуміли, що ми працюємо лише з найкращими матеріалами, що просто є на землі.

Щоб ця сталь товщиною 4.5 мм витримала кулю 4-го класу 5.45 ПП та 7.62 ЛПС потрібно було чимало зусиль, але ми це зробили.

 

Крутість сталі в тому, що вона ну дуже класно поглинає ударну хвилю. Адже коли куля потрапляє в неї, вся ударна хвиля розходиться по всій площі, і плита ніби хвилею поглинає всю міць кулі.
*в реальній війні, це зменшує травмування ваших ребер та внутрішніх органів.


До речі у нас є ще є сталеві бронеплити 5-го класу. Це для тих, хто хоче бути невразливим навіть для куль 7.62 БЗ
*БЗ – це бронебійна запальна, запам'ятали  

 

Ми не особливо любимо повторюватись, але камоон, це ж бронеплита зі шведської бронесталі Аромкс Адванс, але яка стала ще товще та покрита полімерним антирекошетом, якого стало…. ну ви зрозуміли)


Так, те що сталі стало більше має свою ціну і в основному, вона відображається у вазі бронеплит.
Сталь Армокс Адванс 7 мм плюс полімерний антирикошет і ось у нас вийшло уже 4 кг.
*в голові пам'ятаємо кулю 7.62 БЗ яку в змозі витримати ця бронеплита

Саме до такої ваги ми змогли дійти шляхом тисяч маніпуляцій, дослідів та експериментів.

*в такі моменти ми себе відчуваємо руйнівниками міфів. Адже те, що захист повинен бути важелезним - це міф, який нами зруйновано.

 

Всі наші сталеві бронеплити мають анатомічний вигин та є у розмірах 25х30, проте, знову ж таки, ми не забуваємо про наших любих здорованів, яким ми на початку цього ролику розповідали про керамічні плити 27х33. Так от, до Вашої уваги - бронеплити 4-го класу XL розмірами 27х35,5 см. Це просто вау, а не розміри.
*розмір все ж має значення, хіба не так?

 

 

Звичайно, наші XL важкоатлети 4-го класу для такого об’єму піднабрали у вазі до 4,5 кг, проте площа захисту зросла кратно. Втім лиш вам визначати пріоритети: вага чи об’єм захисту.

Так які ж бронеплити обрати



Ми уже розповіли про керамічні бронеплити та сталеві, ви напевно задаєте собі питання, а що краще вибрати мені (ну або моєму товаришу/батьку/брату який воює).

Відповімо коротко, але сподіваємось зрозуміло:
- якщо коштів вистачає – купуйте кераміку, вона і справді легше та витримує більший калібр, але також має свої мінуси у вигляді крихкості та вартості
- якщо не хочете витрачати всі гроші світу – беріть сталь і точно не пожалкуєте, це крутий аналог, а скажемо по секрету саме зі стальними бронеплитами 4-го класу захисту, ходило напевно 90% військових у перший рік війни

Але якщо ви подумали що це уже все, то ви просто нас не знаєте.

 

Бронеплити 3-го класу захисту

 

Останній наш номінант – це не просто бронеплита. Нам складно навіть підібрати правильне порівняння. Цей як бій вечора у боксі, це як та сама хітова пісня, яку ти чекав увесь концерт, так, це воно, вірніше вони – бронеплити 3-го класу українського виробництва від Ukrarmor.
*а можна ще трішки похвастатися? її також виготовляємо ми)

Над. Ні, супер. Ні, ультралегка бронеплита 3-го класу захисту, ви тільки вдумайтесь, вагою – 1,38 кг, при захисній здатності витримувати калібри куль 5.45х39мм ПС та 7,62х39 ПС. 

 

Але як не крути, основна їх задача – захист саме від уламків, шрапнелі, гранат і т.д. 


Артилеристам, лікарям, операторам БПЛА чи то водіям, такі бронеплити – просто маст хев. Скажемо по секрету, у нас їх ще беруть спецпідрозділи, СБУ та навіть розвідувальники
*але пане Буданов, ми скеля!

Ну вони ж такі легкі, що будь-які швидкі завдання, виконувати в них це просто пісня. Вони дозволяють бути максимально маневровими при такій то вазі бронеплит.

Ми з усіх сил вирішили знайти хоч якісь мінуси, щоб ну хоч трішечки додати об'єктивності. І все ж змогли: інколи через їх легкість, ні, над легкість ви просто можете думати, що забули вставити бронеплити у плитоноску, що викликає декілька секундний ступор. Так, це єдиний мінус, а що ви думали?
*кожен раз коли це говорю – дивуюсь


Але як ми змогли досягти такого результату. спитаєте ви. Але якщо і не спитаєте - все одно відповім: шляхом покращення НВМПЕ із щільністю 160 кг/м² (при щільності у китайських аналогів до 100 кг/м²) вдається значно зменшити супротив кулі та отримати заперешкодне травмування.
*заперешкодні травми – дуже небезпечні, адже можуть призвести як до закритих переломів, так і пошкодженнях внутрішніх органів та внутрішньої кровотечі, тому, будь ласка, не нехтуйте безпекою, не нехтуйте здоров'ям.

А ще, ці плити вигнуті у 2 (двох) площинах та повністю повторюють анатомію тіла.
Чому це круто?
Більшість плит мають лише анатомічний вигин, тобто зігнуті лише 1 раз, ми ж дослуховуємось до порад професійних військових та розробили вигин по боках та зверху, на практиці це допомагає краще та зручніше пересуватися, та займати вогневу позицію лежати та з коліна

Товщина такої бронеплити 21-22 мм, тому можете навіть не хвилюватися що не влізе в вашу плитоноску.

Так, фраза “українське виробництво” уже асоціюється із відмінною якістю та гордістю за наших виробників. Саме підтримуючи вітчизняних виробників, ми даємо можливість таким виробникам мати більше ресурсів та наснаги постійно покращувати свої товари, оце і є українська солідарність, так тримати!

 

Фух, трішки багато тексту вийшло, але сподіваємось пізнавально!

Ми не будемо давати ніяких рекомендацій, а вибір залишаємо вам. Адже в усіх бронеплита є свої плюси та мінуси й кожна бронеплита розроблена під свої індивідуальні задачі. 

Повністю з усіма характеристиками та цінами, ви можете ознайомитися на нашому сайті в розділи бронеплити.

Аналізуйте всю інформацію та перевіряйте її,
*і навіть цю, що ми вам сьогодні розповіли

З вами був Укрармор, бережіть себе та обирайте лише якісне військове спорядження!

Агов, приєднуйтесь