Медицина
Оптика військова Дрони Туристичне спорядження % Акційні товари
0
ua
Медицина Оптика військова Дрони Туристичне спорядження Акційні товари

Які бувають балістичні пакети та що обрати вам

16 жовтня 2023
Балістичні пакети, або як їх ще називають, м'який балістичний захист.

Балістичні пакети, або як їх ще називають, м'який балістичний захист.

Всім привіт, ми нарешті розповідаємо про щось справді м'яке та класне
*і я зараз не про бавовну 😏

За останній час, в нас з'явилося ну дуже багато балістичних пакетів.
Стандартизовані та нестандартизовані, в плитоноски та в РПС, для захисту попереку, в напашник та в килимок, 2-го класу та першого, мені здається уже простіше дитину в перший клас віддати чим обрати клас захисту цих пакетів.

Навіщо вам потрібен балістичний пакет

Основна перевага та крутість балістичних пакетів - це їх вага.

Просто уявіть собі, що ось якийсь тонесенький м'який пакетик з вагою в 100-200 грам, може врятувати вас від гранати, пістолетної кулі чи то навіть артилерійського уламка, що летить зі швидкість 500 м. на с. 

Це вау. Балістичні пакети це наша гордість, рекомендація, рекомендасйон, рекомендейшн, використовуйте їх де тільки можете, будь ласка, це може врятувати вам життя.
*ураження уламками вважаються найчастішими та одними з найнебезпечніших.
не нехтуйте власним захистом

Носячи його ви навіть не будете відчувати ваги, але будете в більшій безпеці. 
Використання балістичних пакетів невідчутне при загальній вазі амуніції, проте воно відчутно і навіть дуже, посилює Ваш захист!

Класи захисту балістичних пакетів: у чому відмінність

Балістичні пакети бувають першого та другого класу захисту згідно ДСТУ 8782. Є компанії, які полюбляють називати класи захисту типу 1а або 1б, ніби це краще за звичайний перший клас, але будьте уважні та обережні, це те ж саме, самий звичайний перший клас захисту, просто трішки по іншому стандарту.


ойойой і ще ледве не забув, якщо ви виросли в Ліверпулі або ваш родовід доходить до британських королів, то можете називати ще перший клас – NIJ IIIА, але як його не називай це все одно він залишається звичайним першим класом захисту.

Перший клас захистить вас від уражень уламками, рикошетів, гранат та пострілів 9 мм. Makarov та Luger.

Складається він з шарів НВМПЕ, тобто надвисокомолекулярного поліетилену, це саме він витримує кулю та залишає мінімальну заперешкодну травму.

Другий клас – це вже розмова по дорослому, це уже вибір крутих спеців. Скажу чесно, був би у мене вибір між першим і другим, вибрав би точно другий, але різниця між ними саме в бою настільки мінімально мінімальна, що коли не вистачає на другий – беріть перший, не пошкодуєте.

Другий клас захистить вас від тих же уражень уламками лише більшої швидкості, приблизно 500 м. на с., рикошетів і ось зараз уважно, він ще й захистить вас від пострілу 7.62 на 25 мм. ПСТ.
*це ж просто дахостносно, ось така ось штука, захистить від 7.62 на 25 мм.

Вага другого класу зазвичай більше на 50 г. +-, в середині ми використовуємо більше шарів цього над крутого над високомолекулярного поліетилену.
*кажуть, якщо використовувати приставку “над”, то тоді слово над-звучить над-більш над-крутіше

До речі, це для тих хто шарить, окрім стандартів ДСТУ, ми ще відстрілюємо балістичні пакети по стандарту STANAG 2920. Це стандарт випробування балістичного захисту в країнах НАТО, в цих стандартах уламок летить ще з більшою швидкістю, приблизно 550 м/с, але наші балістичні пакети також пройшли ці випробування, просто в Україні вони поки не поширені.

Ну що, поїхали далі?

Балістичні пакети в камербанди

Найкрутіші та ті що потрібні просто усім — це пакети в камербанди
*камербанд це типу бокова частина плитоноски*
воно і зрозуміло чому, адже плитоноски мають усі, але плитоноска захищає лише попереду та позаду, якраз ці балістичні пакети розраховані для захисту і по боках.

*а як ми знаємо, саме бокові рани живота є найнебезпечнішими та найскладнішими

 Ми маємо як стандартизовані пакети розміром 150 на 200 мм, так і покращені під власні плитоноски, 120 на 275 мм, вони продовгуваті та мають збільшену площу захисту. Він вставляється ось сюди.
*ми підбирали цей розмір саме так, щоб вам було зручно пересуватися в плитоносці, присідати та займати позицію для стрільби в будь-якому положені.

Балістичний захист в напашник

Далі по актуальності ідуть пакети в сумку-напашник. Це також дуже крута штука, вони перетворюють вашу звичайну сумку напашник, де ви зберігаєте ваші особисті речі та маленьке спорядження, на повноцінний балістичний захист.

Вона ідеально закриває низ живота, її ще називають “накишечник”, адже вона знаходиться прям над кишківником.


Балістичний пакет в РПС

А далі наша родзинка, ми ним ну дуже пишаємось. Це балістичний пакет в РПС, ну в розвантажувальний пояс. Сам пояс ну дуже великий та довгий і якщо його спорядити ще таким велетенським балістичним пакетом, то вся нижня частина тулуба залишається в безпеці. 
*до речі, так то цей балістичний пакет величезний, але для тих хто трохи менше є і розмір менше, не хвилюйтесь, він у нас у двох повноцінних розмірах

Балістичний захист для попереку

Боки захистили, живіт захистили, поясницю також, а поперек залишився не захищеним.

Тому ми маємо ще балістичний захист для попереку. Це дуже крута штука також, адже коли ви ходите, та навіть якщо маєте пояс уже з балістичним пакетом, позаду між плитоноскою та поясом утворюється проміжок, саме його закриває цей балістичний пакет.


Балістичний пакет захисту для сідниць

Знаєте фразу – приємне з корисним? Так от, це ідеальний опис наступного нашого балістичного номінанта, який використовується в наш (або під наш) килимок для сидіння.
Ми просто подумали, яку ж велику поверхню може закривати килимок, а що, якщо до нього додати балістичний захист? І в кращих традиціях тачки на прокачку ми це зробили.
Скажемо так: якщо ця величезна територія – сідниці та частина ніг, були б територією комфорту з нашим килимком, то з балістичним пакетом під килимок - тепер це територія комфортного захисту.

*поки побратими прикривають Вашу спину – балістичний пакет під килимок прикриває сідниці, звучить ніби непогано.



Протиуламковий фартух для захисту паху

Останній із бал пакетів на низ, але не останній по значущості. Це балістичний пакет в паховий захист, або ще як його фартух. Він кріпиться знизу плитоноски, та призначений, щоб захистити вашу стегнову артерію. Буває двох розмірів M та L, а як зрозуміти якого розміру вам потрібно, то це визначається дуже просто, по зросту. До 170 см — це розмір M, якщо вище, то розмір L, головне, щоб він чітко захищав стегнову артерію. 

Балістичні пакети в бронежилет

В нас ще є велетенські балістичні пакети з вухами, вони вставляються в спеціальні збільшені бронежилети IBV або IOTV, в нас до речі такі також є. Крутість цих балістичних пакетів та самого бронежилету — це площа захисту. Ось ці бокові частини, їх ще називають вуха (це ви, думаю, уже зрозуміли) та збільшений захист що майже до шиї доходиться, закривають майже весь тулуб. З такими балістичними пакетами ходять американські військові, але про це ми уже розповіли в нашому відео, можете переглянути його також, там справді цікаво.

Є ще балістичні пакети в бронежилет, їх розмір 25 на 30 см, ну вони типу як самі звичайні плити. Їх використовують або замість основних бронеплит або разом з ними, для того, щоб уламки не розліталися, ну і це звичайно додатковий захист.

Хм, пора напевно уже закінчувати, бо справді тексту багатенько вийшло. Давайте останню фішку їх розповім і закінчуємо.   

Балістичні пакети, називають ще “м'який балістичний захист” і не просто так, адже саме м'якість їх суттєва перевага над бронеплитами. Їх м’яка та гнучка структура дозволяє пакетам набувати форм та вигинів Вашого тіла без створення дискомфорту при пересуванні, присіданні, перекачуванні чи брейк дансингу.
*не питайте, звідки ми знаємо про останнє

Якщо чесно, це надто круто, щоб існувати в нашій реальності. Це щось космічне, як шоломи АРЧ від НАСА, оп, невеличка відсилочка на іншу статтю з нашими шоломами.

Але повертаємось у нашу реальність, де ми закінчуємо і де ми дуже вдячні за те що ви дочитали до цього моменту!

Ну, ніби все.

Гарного вам дня, вечора чи коли ви нас там читаєте. Бережіть себе та обирайте лише якісне військове спорядження та балістичні пакети. Перемога буде за нами, як не крути!

Агов, приєднуйтесь