Медицина
Оптика військова Дрони Туристичне спорядження % Акційні товари
0
ua
ru
Медицина Оптика військова Дрони Туристичне спорядження Акційні товари

Як вибрати найкраще тактичне взуття для військового?

17 березня 2024
Як вибрати найкраще тактичне взуття для військового?

Військове тактичне взуття поєднує максимальний комфорт, міцність, стійкість до різних умов та додаткові захисні функції. Вибір правильної моделі має вирішальне значення для забезпечення ефективності та безпеки військовослужбовців під час виконання завдань. Сьогодні ми розберемось, які берці кращі, що оптимально носити в теплу пору року та як забезпечити найвищий рівень зручності в будь-яких обставинах.

Типи тактичного взуття

Військове взуття відрізняється за призначенням, рівнем захисту та сезонністю. До основних категорій належать:

  • берці – класичне високе взуття із жорсткою підошвою та надійним захистом ноги;
  • тактичні берці – на відміну від попереднього варіанту, вони більш м'які завдяки спеціальним вставкам, краще відводять вологу та розраховані на тривале носіння;
  • літні берці – не мають додаткового шару утеплювача, тому запобігають перегріву;
  • черевики – менш жорсткі та нижчі, проте не пропускають холод;
  • чоботи – високі та водонепроникні, найкращий варіант для роботи у складних погодних умовах;
  • кросівки – легкі, зручні й маневрені, оптимальне рішення для особливих завдань та повсякденного носіння у теплу погоду;
  • кеди – гібридний варіант, який поєднує амортизацію та міцність, найчастіше використовується серед моряків.

Вибираючи тактичне взуття, варто звертати увагу не лише на його зовнішній вигляд, але й на функціонал. Правильно підібрана пара має добре сидіти на нозі, фіксувати її з метою запобігання травмам, а також дозволяти шкірі дихати.

 

Як вибрати тактичне взуття

Існує кілька ключових критеріїв, на які необхідно звертати увагу, коли ви шукаєте найкраще тактичне взуття. Важливо пам'ятати, що вибрана модель має бути міцною, зручною та забезпечувати надійний захист ніг.

Сезонність

Ідеальне тактичне військове взуття для літнього періоду має бути легким та забезпечувати вентиляцію. Популярні матеріали – шкіра з перфорацією, сітчасті вставки, текстиль. Взуття військове зимове має не промокати та мати шар утеплювача. Типові варіанти – це щільна шкіра, мембранні тканини (Гортекс, Симпатекс), товста підошва.

Матеріал

Шкіра – це найміцніший варіант, стійкий до розривів та проколів. Нерідко можна зустріти комбінації з текстилем – для додаткового "дихання” ніг. Підкладки та устілки з синтетичних волокон відводять зайву вологу. Гума, поліуретан застосовуються для виготовлення міцних та зносостійких підошов.

Захист і дизайн

Високі берці надійно захищають гомілки від ударів та порізів. Зміцнені захисні вставки у носовій частині оберігають пальці. Бічні стабілізатори-вставки забезпечують кращу підтримку та запобігають розтягуванню м'язів, а антипрокольна підошва не дасть порізатись о гострі предмети. Ззовні більшість популярних моделей виглядають доволі лаконічно – чорного, коричневого або темно-зеленого кольору, з однотонною шнурівкою.

Тип підошви

У більшості випадків взуття для військових має двошарову підошву, яка складається із міцної гумової суміші та поліуретану. Це одночасно забезпечує захист та довгий термін служби берців, а також м'якість і гідну амортизацію. Стандартні шипи мають довжину 4,7 мм – для найкращого зчеплення на різних поверхнях.

Висота

Високі берці дають максимальний рівень захисту гомілки та щиколотки, проте можуть дещо обмежувати рухливість та бігову динаміку. За стандартами НАТО, оптимальна висота халяви складає 2,5-5 дюймів (6,35-12,7 см). Низькі кросівки ідеальні для швидкого руху на довгі дистанції, проте вони не здатні захистити ноги від пошкоджень.

Фурнітура

Шнурки, застібки та інші елементи мають бути виготовлені з міцних матеріалів та якісно закріплені. Блискавки мають легко розстібатись та не застрягати, люверси – не рватись чи деформуватись. Якісна шнурівка не розтягується навіть після довгого носіння.

Яка різниця між тактичним і звичайним взуттям?

На відміну від класичних повсякденних моделей, які носять цивільні, зимове та літнє взуття для військових призначене для використання в екстремальних умовах. Воно значно міцніше та витриваліше, забезпечує підвищений захист проти ударів, проколів та порізів.

Воєнне взуття має спеціальні підошви з хорошим зчепленням та амортизацією, а також розраховане на тривалу експлуатацію та значні навантаження. Для виробництва використовуються міцні матеріали, стійкі до хімічних речовин та вологи.

Найкраще тактичне взуття для військових

Правильно вибране військове взуття стане надійним помічником у виконанні бойових завдань. Завдяки йому ви зможете краще концентруватися на роботі, не відвертаючись на дискомфортні відчуття. Пропонуємо розглянути кілька популярних моделей від провідних світових виробників.

Черевики Belleville AMRAP BV670WPT

Це демісезонна модель, поверхню якої виготовлено з текстилю. Черевики Belleville AMRAP BV670WPT забезпечують відмінну бічну підтримку, а знімна устілка дозволяє регулювати ступінь амортизації. Підошва з протектором забезпечує цупке зчеплення та пружність під час ходьби. Водонепроникна мембрана добре пропускає повітря та запобігає розвитку патогенних бактерій, а м'який носок надійно захищає пальці від ударів.

Берці зимові Salomon Quest 4D Forces High GTX

Це зимове тактичне взуття, розроблене спеціально для холодної погоди. Мембрана Gore-Tex відштовхує вологу, але залишає можливість для вентиляції. Висока підошва Contagrip забезпечує хороше зчеплення на снігу та льоду. Берці Salomon Quest 4D Forces High GTX мають шасі 4D Advanced Chassis для кращої фіксації стопи, а формована ортопедична устілка забезпечує зручність та довговічність.

Тактичні черевики LOWA Zephyr GTX MID TF

Легкі та маневрені LOWA Zephyr GTX MID TF мають систему швидкої шнурівки. Верх із натуральної замші дозволяє нозі дихати. Брендова підошва забезпечує гарну амортизацію та відмінне зчеплення з поверхнею, а додаткова захисна вставка захищає пальці ніг. Ця модель сертифікована як робоча, також може використовуватися як літнє тактичне взуття у помірну спеку.

Найкраще військове тактичне взуття на ukrarmor

Компанія ukrarmor – це надійний виробник та постачальник військової продукції. У нашому каталозі представлене найкраще тактичне взуття від провідних світових брендів SALOMON, Milbot, Mil-tec, 5.11 Tactical та інших.

Маєте питання щодо того, як вибрати берці? Телефонуйте – наші фахівці допоможуть врахувати всі ваші потреби та підібрати оптимальний за характеристиками варіант за прийнятною ціною.

Пам'ятайте, що правильний вибір тактичного взуття – це запорука вашого комфорту та ефективності. Попри складні умови, комфорт має бути першим пріоритетом, тому не варто нехтувати підбором моделей, розроблених спеціально для польових умов.

Агов, приєднуйтесь