Медицина
Оптика військова Дрони Туристичне спорядження % Акційні товари
0
ua
ru
Медицина Оптика військова Дрони Туристичне спорядження Акційні товари

Як вибрати термобілизну для військових на зиму?

8 січня 2024
Як вибрати термобілизну для військових на зиму?

Забезпечити комфорт у холодну погоду — це справа такого елементу одягу, як термобілизна. Її переваги високо оцінили спортсмени, туристи, а особливо військові, що виконують бойові завдання незалежно від погодних умов та пори року. Особливості виробів — у спеціальних матеріалах, що дозволяють тривалий час утримувати тепло тіла, забезпечуючи достатню ізоляцію.

Важливо знати як вибрати якісну термобілизну, що не дозволить замерзнути, але при цьому буде дихаючою, комфортною при активному русі та довговічною. Ми допоможемо і зробити правильний вибір, і купити якісні речі для наших військових.

Як працює термобілизна?

У чому ж секрет надзвичайної здатності таких речей зберігати тепло? Маємо зізнатись, що секрету немає ніякого. Вся річ у тім, що термобілизна для військових (як і для цивільних) виготовляється зі спеціального волокна, яке здатне:

  • утримувати вироблене тілом тепло близько до шкіри та не дозволяти йому розсіюватися;
  • дихати, тобто дозволяти волозі та парі виходити назовні, забезпечуючи вентиляцію та зручність під час активних рухів.

Тобто правильно розроблена та обрана термобілизна допомагає утримувати тепло тіла та захищає від впливу холоду в різних умовах, при цьому не створюючи парниковий ефект.

Ось деякі головні особливості, які має якісна термобілизна:

  • виробництво зі спеціальних теплоізоляційних та дихаючих матеріалів;
  • застосування щільної, але м'якої тканини, яка не деформується та ніде не натирає навіть при довгому носінні;
  • конструювання спеціальним чином, щоб одяг добре прилягав (але не сковував рухи), із використанням плоских еластичних швів, та без будь-яких бирок та етикеток;
  • пошив із матеріалу характерного “військового” кольору — хакі, олива, койот, чорний, тобто практичного в польових умовах і найбільш пасуючого до форми.

*для цивільних однотонний military стиль також буде дуже крутим варіантом.

До чого це ми? А до того, що якісна термобілизна (як зимова, так і демісезонна) — дуже важливий елемент одягу, без якого терморегуляція тіла буде під питанням.


Види термобілизни

Такі вироби класифікуються за своїми теплоізоляційними характеристиками. Щоб знати, як вибрати термобілизну для військових, необхідно ознайомитися з її видами:

  • Термобілизна першого рівня — є основним, базовим натільним шаром, що призначений для збереження тепла, відведення поту, забезпечення загального комфорту під час активної фізичної (спортивної) активності та захисту тіла від подразнень і натирання за умов тривалого носіння.
  • Термобілизна другого рівня — призначена для носіння в холодну пору року для збереження тепла не тільки в умовах активних фізичних навантажень, але і при виконанні статичних задач із забезпеченням захисту тіла від подразнень і натирання.

Тому, щоб визначитися, яка вона — найкраща термобілизна, необхідно знати, при яких умовах ці вироби будуть носитися. Навіть якісні легкі варіанти не зігріють достатньо у мінусову температуру. А щільна білизна не дасть потрібного комфорту, наприклад, в середині весни. Оптимально, якщо ви матимете хоча б 2 різні комплекти на різні погодні умови. За сильних холодів їх можна комбінувати.


На що варто звертати увагу при виборі термобілизни?

Тип білизни — не єдиний критерій, за яким обирається термоодяг для військових. Необхідно також врахувати:

  • Розміри. Ми вже казали, що термобілизна має добре прилягати до тіла, тому варто чітко дотримуватися сітки виробника та обирати одяг з потрібними параметрами.
  • Обставини та погодні умови. Інколи для потовідведення достатньо білизни виключно першого рівня (якщо ви плануєте мати активні фізичні навантаження чи просто знаходитись при літній жаркій погоді тривалий час), що дозволить вашому тілу не перегріватись. При холодах, особливо серйозних, рекомендуємо комбінувати два рівні/шари термобілизни задля та утеплення, і терморегуляції. До речі, саме таку дворівневу систему термухи використовують спецпризначенці армій США та країн НАТО.
  • Матеріал термобілизни. Сучасні синтетичні волокна — найбільш вдалий вибір для такого одягу. Вони не деформуються, мають потрібні теплоізоляційні властивості, довговічні. Є варіанти з вовни чи бавовни (не тієї, яку постачають за порєбрік невідомі добрі безпілотники), а також змішаних тканин з додаванням тієї ж синтетики. Але ми відкрили секрет топ термобілизни для військових — це преміальні поліестер та еластан, що забезпечують відмінне збереження тепла, ефективне відведення вологи, зручну посадку та антимікробні властивості;
  • Якість. Безумовно, одяг для військових, у тому числі й білизна, мають бути найвищого ґатунку, без компромісів. Наша термобілизна ідеально підійде як для військових, так і для любителів активного відпочинку та навіть для тих, хто просто турбується за своє здоров'я.

Ми надаємо велике значення кожному шву та кожній деталі, ставимося до найменших дрібниць прискіпливо та уважно. Результат — класна якість термухи власного виробництва для вас. Тож ви зрозуміли, де можна купити якісну термобілизну, так?

Як правильно носити термобілизну?

Якщо говорити про 2-класову систему термобілизни, то перший рівень одягають на голе тіло (це дозволить підтримувати максимально комфортну температуру, коли нічого не мерзне і не пріє), а другий рівень — поверх першого для крутого утеплення. Матеріал швидше вбирає піт та виводить його назовні. Шкіра залишається сухою, а повітря між волокнами відсікає шлях холоду.

Аби тканина не втратила свої властивості, необхідно правильно доглядати за білизною. Прати її рекомендується руками при кімнатній температурі або в машинці на делікатному режимі із застосуванням м'яких пральних засобів. Проте не турбуйтесь: на нашому сайті є правила догляду за кожним типом термобілизни, а якщо лінь читати — просто дзвоніть нашому Миколі! Сушать вироби на горизонтальній поверхні у розкладеному вигляді, далі від джерел тепла (обігрівачів, батарей, вогню тощо).


Якісна термобілизна на urkarmor.com.ua

Ми знаємо все про те, якою має бути термобілизна. Виробляти одяг, що задовольняє потреби всіх верств населення, нам допомагає вивчення світового досвіду, отримання зворотного зв'язку від користувачів (у тому числі тих, хто випробував речі у бойових умовах) та відповідальному ставленню до своєї справи. Ми пропонуємо не тільки надійну термобілизну, а й одяг, взуття, сумки, бронежилети, спальні мішки та багато іншого.

Наші консультанти залюбки підкажуть яку саме модель одягу чи клас захисту бронеплити варто обрати для тих чи інших умов та потреб. Вони радо допоможуть визначитися, приміряти варіанти в київському магазині чи оформлять швидку доставку у ваше місто. Тому якщо ви маєте питання, яку термобілизну вибрати для вас чи ваших знайомих/рідних, звертайтеся до нас за телефоном чи спеціальною формою на цьому сайті, у месенджері чи соціальних мережах. Ми будемо однаково раді спілкуванню та можливості допомогти.

Агов, приєднуйтесь