Медицина
Оптика військова Дрони Туристичне спорядження % Акційні товари
0
ua
ru
Медицина Оптика військова Дрони Туристичне спорядження Акційні товари

Як вибрати військовий шолом: критерії та поради

5 січня 2024
Як вибрати військовий шолом: критерії та поради

Захисні військові шоломи, є надзвичайно важливим елементом амуніції для військовослужбовців та інших осіб, що потребують захисту голови від ураження чи травмування. Вони захищають від осколків, шрапнелі, уламків чи різного роду ударів тощо. Запорука максимальної ефективності — правильний вибір цього елементу згідно з усіма критеріями.

Критерії вибору військового шолома

Важливо достеменно знати, як вибрати шолом військовий з урахуванням конкретних потреб та умов використання. Правильний розмір, вага, конструкція та матеріали грають ключову роль у забезпеченні ефективного захисту та комфорту для військовослужбовців. Некоректно обраний шолом навряд чи забезпечить достатній захист. Ба більше — сам може стати джерелом дискомфорту та травм. Правильно визначити оптимальний варіант допоможе класифікація військових шоломів та поради з визначення розміру.

Типи військових шоломів

Найперше, з чим потрібно ознайомитися при виборі, — це типи захисту шоломів. У нас є шоломи від різних країн-виробників та форм:

  • зі збільшеною площею вушного та потиличного захисту;
  • з вирізом під активні навушники.

Шоломи з вирізом дозволяють дуже адаптивно встановлювати активні навушники, що має значення при активних бойових діях. Шоломи "вухаті" ж передбачають більший як потиличний, так і вушний захист від ураження. Такий варіант передбачений саме для тих, хто потребує додаткового захисту від уламків та осколків.

У нашому магазині представлено різні типи шоломів ukrarmor із сучасних матеріалів, високої комфортності та класного дизайну. У нас також можна купити активні навушники для приглушення сильних звуків та захисту слуху при гучній стрільбі чи вибухах. Вони мають спеціальні кріплення, що дають змогу приєднати їх до шолома швидко та легко, зняти при необхідності чи змінити їхнє положення.

Рівні захисту шоломів

Усі сучасні військові шоломи, що є у нас на сайті, відповідають найвищому рівню балістичного захисту — NIJ IIIA з відповідним стандартом протиуламкового захисту STANAG 2920 на рівні >670 м/с.

Звичайно, на війні як на війні — передбачити усі можливі сценарії вкрай важко. Але все ж при виборі шолома важливо враховувати конкретні потреби, оскільки варіанти вищого рівня захисту мають більшу вагу та обмеження в комфорті.

Матеріал шоломів

Військові шоломи можуть бути виготовлені з різних матеріалів, призначених для забезпечення оптимального балістичного захисту та комфорту. Ось деякі з найпоширеніших:

  • арамідні волокна (наприклад, кевлар) — мають високу міцність та малу вагу, витримують удари та забезпечують захист від снарядів та осколків, але не є достатньо вологостійкими;
  • високомолекулярний поліетилен — легкий водонепроникний матеріал високої надійності та міцності;
  • кераміка, що часто використовується в комбінації з іншими матеріалами для забезпечення розподілу сили удару та зниження травматичних наслідків.

Загалом вибір матеріалу шолома залежить від конкретних вимог до захисту, ваги, комфорту та функціональності.

Розміри шоломів

Важливо, аби виріб сидів на голові міцно та стабільно, був зручним, не давив, але й не “гуляв”. Тільки за цієї умови він забезпечує належний рівень захисту. Існують різні розміри шоломів — від S до XXL. Щоб визначити свій, потрібно виміряти відстань від брів до потилиці (це буде довжина голови), між верхніми частинами вух (ширина голови) та обхват над бровами (окружність). Знаючи, як виміряти голову для шолома, можна швидко підібрати свій варіант. Впевнитися у правильності вибору можна за допомогою примірки: виріб має надійно сидіти навіть при різких поворотах голови та не з'їжджати на очі.

Ми пропонуємо не тільки різноманітні види шоломів військових, але й допомогу в їх виборі, якщо немає часу розібратися в тонкощах та варіантах. Наші консультанти готові порадити варіант згідно з вашими потребами уже зараз.

Де можна придбати військовий шолом?

Наражати своє здоров'я і навіть життя на небезпеку, обираючи екіпіровку у невідомих постачальників із сумнівною репутацією, однозначно не варто. Ми, як виробники продукції найвищої якості (а це було перевірено військовими у гарячих точках), пропонуємо не тільки надійні шоломи, а й зручні військові головні убори — шапки, кепки, капелюхи, балаклави тощо.

Звичайно, усім зрозуміло, що шолом — невід'ємна частина захисної амуніції справжнього воїна. Тому від вибору шолому напряму залежить ваша ефективність та зручність при виконанні бойових і не тільки задач.

 

Ми із задоволенням готові не лише допомогти із вибором, але й розповісти всі ключові відмінності та характеристики кожного шолому, щоб ви точно були впевнені у фінальному виборі!

Агов, приєднуйтесь