Медицина
Оптика військова Дрони Туристичне спорядження % Акційні товари
0
ua
ru
Медицина Оптика військова Дрони Туристичне спорядження Акційні товари

Як зібрати бронезахист військовому?

6 серпня 2024
Як зібрати бронезахист військовому?

Військова служба невід'ємно пов'язана із безліччю загроз та небезпек: ворожі кулі, уламки гранат, бетону та шрапнелі, прямі зіткнення із супротивником. У таких умовах кожен воїн має передусім дбати про збереження власного життя та здоров'я. А допоможе в цьому надійний бронезахист – комплект спорядження, що призначений спеціально для захисту тіла від можливих уражень. Комплект може складатись з бронежилету, шолому, балістичного захисту для шиї, попереку, паху, бічних частин – усе залежить від задач, які виконує військовий.

Які є види бронезахисту?

Сучасні виробники пропонують два основні типи бронезахисту. Кожен із них має свої особливості та підходить для різних типів загроз:

  • М'який балістичний захист – зазвичай виготовляється з надвисокомолекулярного поліетилену (НВМПЕ), що відрізняється легкістю та гнучкістю. Це забезпечує комфорт при носінні та ефективний захист від осколків та куль малого калібру.
  • Жорсткий захист – всередині такої амуніції містяться керамічні або металеві бронеплити, здатні врятувати від влучання кулі великого калібру й навіть бронебійних боєприпасів. Однак таке спорядження може обмежувати мобільність бійця через більшу вагу.

Як правило, досвідчені військові комбінують різні варіанти броні залежно від обставин. Універсального рішення не існує, тому важливо враховувати типи загроз, про які розкажемо далі.

Яка броня потрібна саме мені?

Аби відповісти на це питання, передусім варто проаналізувати, в яких умовах вам доведеться нести службу та який вид завдянь виконувати. Поцікавтеся досвідом побратимів, згадайте, з чим стикалися самостійно. Зазвичай потреби бійців такі:

  • Піхота – важливо знайти баланс між захистом і мобільністю, тому краще обирати полегшені бронежилети з можливістю заміни бронеплит на балістичні пакети, а також варто подбати про додатковий захист, як-от наколінники та налокітники. Для піхотинців ми рекомендуємо шоломи типу Mich, які закривають вуха та скроневу частину голови.
  • Артилеристи – основну загрозу складають уламки різних розмірів та шрапнель, тому варто надавати перевагу бронежилету з додатковими елементами захисту шиї та протиуламковим фартухом.
  • Розвідники – спорядження має бути легким та не обмежувати рухи.Тому виходячи з умов специфіки роботи розвідників, рекомендуємо обирати бронежилети з керамічними плитами 6-го класу, що в змозі витримати постріл навіть з гвинтівки СВД. Найкращим рішенням стануть модульні системи для швидкого реагування в екстремальних умовах. Додаткової уваги потребує зовнішній вигляд амуніції – камуфляж має відповідати навколишньому ландшафту та допомагати залишатися непомітним для ворога.
  • Оператори БПЛА – як і для артилеристів, найбільш небезпечними є уламки, тому варто обирати бронежилети з додатковим балістичним захистом, також у нагоді може стати шолом із можливістю інтеграції систем зв'язку.
  • Спецпризначенці – для виконання бойових завдань в умовах підвищеного ризику варто звернути увагу на полегшені моделі бронезахисту, які забезпечують високу мобільність, не заважають рухам і водночас гарантують максимальну надійність. Спецпризначенці обирають шоломи типу “high cut” для комфортної та зручної роботи в активних навушниках.

Необхідно розуміти, що це лише загальні поради. На остаточне рішення впливають й інші чинники: озброєння ворога на певному напрямку, необхідність носити захист приховано під одягом, фізичні параметри бійця тощо.

Підбираємо балістичний захист

Визначившись, якою має бути ідеальна броня саме для вас, варто звернути увагу на ще один нюанс – виробника. Важливо, щоб спорядження мало всі необхідні сертифікати, протоколи лабораторних випробувань та відповідало стандартам ДСТУ. Саме таку продукцію пропонуємо ми — ukrarmor. Тож давайте познайомимося з асортиментом детальніше.

Бронежилети

Це "база" для будь-якого військовослужбовця. Сучасні бронежилети поділяються на 6 класів захисту згідно ДСТУ: 1-й зроблений із легкого та щільного надвисокомолекулярного поліетилену (НВМПЕ) і здатен захистити вас від пістолетних куль та уламків, а ось 6-й може витримати навіть влучання зі снайперської гвинтівки СВД. Головні переваги бронезахисту від ukrarmor:

  • мінімально можлива вага – навіть найпотужніші системи розробляються з урахуванням зручності майбутнього користувача;
  • анатомічно правильна форма – навантаження розподіляється на спину та живіт, зменшуючи тиск на плечову зону;
  • модульність – усі бронежилети обшиті стропами MOLLE/PALS, що дозволяє кріпити додаткове спорядження, як-от підсумки чи елементи захисту;
  • великий вибір розмірів – у каталозі є моделі зі збільшеною площею захисту, а також стандартизовані S/M та L/XL.

Один із найпопулярніших бронежилетів у каталозі – IBV. Це аналог американської моделі IOTV, яка активно використовується сухопутними військами США. Великий попит також мають бронежилети Modular Vest Platform (M.V.P), що з анатомічно вигнутими бронепластини та системою швидкого скидання.

Балістичний захист

Щоб комплект спорядження забезпечував максимальну безпеку на полі бою, варто доукомплектувати його балістичним захистом – ця категорія містить додаткові захисні елементи 1-го та 2-го класу захисту згідно ДСТУ.

У каталозі є балістичний захист плечей, що забезпечує безпеку верхньої частини рук та бере участь у розподілі ваги бронежилета. Балістичний захист колін, що пом’якшує удари при падінні. Також до замовлення доступні балістичні коміри для шиї, спорядження для захисту паху, передньої та внутрішньої частини стегон.

Шоломи

Одна з найвразливіших частин нашого тіла – голова. Навіть незначна травма може мати дуже серйозні наслідки. Саме тому військовослужбовці обов'язково купують шоломи, що поділяться на три основні типи:

  • PASGT – найпростіша система шолома, яка за формою та дизайном закриває вуха власника. Здатний захистити від уламків та пострілів із легкої зброї.
  • MICH – шолом зі збільшеною площею захисту вух та скроневої частини голови.

Виготовляється з кевлару або НВМПЕ. Складається з підвіски з семи подушечок, підборідного ременя з чотирьох точковою системою кріплення, рейок, кронштейна та велкро панелей для кавера.

  • FAST – також відомий як шолом швидкого бою. Висота зрізу вух найвища серед інших типів шоломів.

Шоломи зазвичай потрібно купувати окремо. А ось балістичний захист – ні, адже інтернет-магазин ukrarmor подбав про все заздалегідь. Для зручності бійців ми створили бронекостюми – модульні набори спорядження, що містять усе необхідне для початкового спорядження. За потреби вони можуть доповнюватися додатковими бронепластинами для збільшення класу захисту.

Як доглядати за бронею?

Правильний догляд – запорука ефективності та довговічності спорядження. Щоби броня слугувала якомога довше, ретельно вивчіть інструкції виробника щодо обслуговування і дотримуйтеся декількох простих порад:

  • прати вироби краще вручну – пральна машинка може пошкодити волокна;
  • зберігайте вироби в сухому та добре провітрюваному місці та не сушіть їх під прямим впливом сонячного світла – надмірний контакт із вологою та сонцем здатен негативно вплинути на захисні властивості;
  • регулярно перевіряйте бронезахист на наявність пошкоджень – особливо після бойових виходів;
  • зберігайте бронежилети в розправленому стані, за можливості, на спеціальному вішаку – це допоможе уникнути появи згинів та заломів.

Розуміємо, процес вибору може здатися складним, особливо якщо стикаєтеся з подібним завданням уперше. Проте не варто перейматися – команда ukrarmor завжди готова прийти на допомогу.

Оформлюйте замовлення на сайті, звертайтеся до нас за телефоном чи через зручний для вас чат у будь-якому месенджері (відповідаємо майже 24/7). Ми гарантуємо швидке відправлення, обмін або повернення товару впродовж 14-ти днів, а також високу якість спорядження.

Агов, приєднуйтесь