Медицина
Оптика військова Дрони Туристичне спорядження % Акційні товари
0
ua
ru
Медицина Оптика військова Дрони Туристичне спорядження Акційні товари

Які бувають класи захисту бронежилетів?

28 грудня 2023
Які бувають класи захисту бронежилетів?

Основний і невід'ємний елемент амуніції кожного воїна — це бронежилет. Його призначення — захист тіла не лише від куль, а й від уламкових чи осколкових уражень/зменшення травматичних наслідків при таких ураженнях.

*саме уламкове ураження є найбільш поширеним і небезпечним у російсько-українській війні, що ми не могли не врахувати при розробці наших броніків.

Проте, крім захисту, не варто забувати про мобільність та специфіку бойових дій на різних місцевостях та особливості поставлених завдань.

Правильно обраний клас бронежилета — це той, який відповідає основним потребам його власника. І ми в ukrarmor зможемо не лише запропонувати широкий вибір та гарантувати якість амуніції, а й розкажемо, як правильно підібрати її саме під вас та для вас.

Як влаштований захист бронежилета?

Важливо зазначити, що бронежилети — як справжній організм, що має безліч компонентів, без яких його функціональність буде недостатньою. Отже, основні компоненти бронежилета, які за це “відповідають”, а також рівномірно розподіляють масу бронеплит (при тривалому перебуванні у броніку це важливо як ніколи) – це балістичні пакети. Вони складаються з таких компонентів:

  • бронеплита – ми використовуємо для їх виробництва найнадійніші матеріали: кераміку (алюміній оксид) та балістичну сталь Armox Advance;

  • балістичний захист — як боковий, так і під плиту. Саме балістика захистить вас від такого небезпечного осколкового ураження та навіть від куль легкої стрілецької зброї.

При виборі необхідно враховувати класи захисту бронежилетів, щоб отримати потрібну ефективність у певних умовах.

Класи захисту бронежилетів за ДСТУ

Національний стандарт України “Бронежилети. Класи захисту та методи випробувань” (ДСТУ 8782:2018) визначає класи захисту та встановлює методи випробувань для оцінки їхньої ефективності. Звучить трохи складно, тому скажемо простіше: амуніція має захищати носія від певної загрози, яка чітко описана. Наші бронежилети 3, 4, 5 та 6-го класу захисту відповідають стандартам ДСТУ:

  • бронежилети 3 класу захисту — від куль, випущених з автоматичної зброї калібру 5,45 х 39 мм. ПС та 7,62 х 39 мм. ПС, з відстані 10 м;
  • бронежилети 4 класу захисту (III у німців та американців) — від куль автоматичної зброї калібру 5.45 ПП та 7.62 ЛПС, випущених з 10-метрової відстані;
  • бронежилети 5 класу захисту (IV у Німеччині та США) – в змозі витримати кулю калібром 7.62 БЗ (7,62 х 39 мм.) та 7,62 ЛПС (7,62 х 54 мм.)та 7.62x54 мм, випущених з автоматичної зброї з відстані 10 м;
  • бронежилети 6 класу захисту — від куль Б-32 (снайперської гвинтівки СГД) та куль нижчого калібру, випущених з відстані 10 м.

 

Наслідки невідповідності класу бронежилета до рівня загрози

При виборі бронежилета принципово важливо врахувати його клас, конкретні вимоги до нього, специфікації та потреби користувача. Інакше він просто не виконає своє призначення та не дасть потрібного захисту. Класифікація бронежилетів враховує те, що виріб вищого класу забезпечує такий же захист, як і варіанти нижчих. Тобто 4 клас захисту бронежилетів ефективний так, як 1, 2 і 3 разом. А бронежилет 5 класу захисту убезпечить від уражень, від яких протистоять усі ці моделі загалом.

Також треба враховувати, що ступінь захисту залежить і від додаткових заходів безпеки та використання інших елементів захисту. Не можна недооцінювати важливість якості та посадки таких виробів, як плитоноски, їх зручність та відповідність розміру бронеплит. Тобто навіть бронежилети 6 класу захисту не будуть максимально ефективними без відповідної “компанії”.

Але також не варто забувати, що інколи вага та особливість бронеплит мають не менш вагоме значення, ніж їх бронебійність. До прикладу, наші надлегкі бронеплити 3-го класу полюбляють круті хлопці з ССО, адже вони не лише легкі, а й виготовлені з НВМПЕ, який, у свою чергу, не тоне у воді. Тому рекомендуємо обирати плити та бронежилети у залежності від вашого напрямку діяльності, враховувати функціонал та мобільність.

 

Бронежилети усіх класів захисту від ukrarmor

Ми пропонуємо вироби будь-якого класу захисту для безпеки, збереження життя і здоров'я тих, хто стоїть на нашому захисті. Ми усвідомлюємо свою відповідальність та випускаємо товари тільки високої якості, які допомагають наближати нашу перемогу, гарантують надійний та першокласний захист від стрілецької зброї та не тільки. Ваша безпека — наш спокій!

Консультанти магазину ukrarmor майже цілодобово на зв'язку та радо допоможуть обрати потрібний виріб. Якщо класифікація бронежилетів вам не зовсім зрозуміла та ви маєте труднощі з визначенням потрібної моделі — без вагань звертайтеся до них.

Агов, приєднуйтесь