Медицина
Оптика військова Дрони Туристичне спорядження % Акційні товари
0
ua
ru
Медицина Оптика військова Дрони Туристичне спорядження Акційні товари

Захист стегон: як закрити одну з найбільших артерію в організмі?

4 квітня 2024
Захист стегон: як закрити одну з найбільших артерію в організмі?

Захист стегон, або його ще називають – захист на ноги.  Тут ми коротко розповідаємо для чого він, як кріпити та від чого захищає. Нууу, погнали?
Типу, це захист для ніг, а погнали на ногах, ви ж зрозуміли?



А тепер серйозно. Захист стегон буває внутрішній та зовнішній. Взагалі це два окремі елементи, але через те, що вони використовуються завжди разом, ми вирішили про них розповісти в одній статті. 

 

Зовнішньо-стегновий захист створений, щоб захистити ваші стегна від осколково-уламкових та вторинних уражень, таких як ураження бетоном чи склом після потрапляння снаряда. Травми стегон унеможливлюють самостійну евакуацію та роблять вас просто нерухомими. 

Внутрішньо-стегновий захист – ось тут дуже важливо. Це в основному захист стегнової артерії – однієї з найбільших та найуразливіших в тілі людини. Саме потрапляння в цю артерію призводять до швидкої крововтрати та потребують моментальної евакуації, де час йде на секунди. А ще захист для ніг захистить від ураження з-під низу, а це справді унікальний тип захисту, за який парамедики скажуть вам і нам “дякую”.

 


Як працює захист для ніг?

Ось тут ви дочитали до найцікавішого та довідаєтесь, що ж там всередині!

Так от, всередині засобів захисту ніг можуть бути балістичні пакети 1 класу захисту, або 2-го. Саме від класу захисту пакетів і залежить клас захисту всього комплекту.

Наші балістичні пакети виготовлені із матеріалу НВМПЕ, тобто надвисомолекулярного поліетилену високої щільності складеного в багато шарів та спресованого.
*пс, до речі, цей поліетилен ми вирізаємо спеціальним лазером та запаюємо по краях. Це зроблено для того, щоб він зміг витримувати потрапляння навіть в самий край. Так роблять в Америці для військових, ну і зрозуміло, що ми).

Так от, 1 і 2 клас захисту, розгляньмо детальніше, що дає кожен із них:

 

Другий клас захисту

2 клас витримує уламки зі швидкістю до 650 метрів на секунду згідно зі стандартом НАТО STANAG 2920. Також він захищає від рикошетів, гранат, пістолетних куль 9 на 18 Makarov та 9 на 19 Luger, а також Parabellum та карабінів у пістолетному патроні, та 7,62 на 25 Tokarev

 

Перший клас захисту

1 клас захисту дає майже все те ж саме, лише швидкість уламків до 550 метрів на секунду. Рикошети, гранати, пістолетні кулі 9 на 18 Makarov, 9 на 19 Luger та Parabellum з автоматичного пістолета Стєчкіна та пістолету Glock 17 з кулею зі свинцевим осердям — від усього цього може захистити перший клас. Одним із плюсів 1 класу є і те, що він трішки легший, а ми знаємо, що для розвідників та ССО (сили спеціальних операцій) це дуже важливо.

 

Окрім куль та уламків, що зазначених у ДСТУ та STANAG, захист стегон 1-го та 2 класу захистить ще від дрібних уламків та вторинних разючих елементів. Ці балістичні пакети вставляються в середину та міцно фіксуються на липучці.

Як кріпиться захист на ноги?

Ну що, гайда до останнього питання — як кріпляться ці засоби захисту ніг?

Самі розумієте, захист стегон найбільш рухомий захист на вашому тілі.
Тому ми використовуємо спеціальні кріплення, які знавці називають фастексами. Ці кріплення округлої форми та легко рухаються на 180 градусів, повторюючи анатомічні рухи ваших ніг.

Зовнішній захист стегна має два кріплення. Одне кріпиться на пояс
(можна закріпити до РПС — ремінно-розвантажувальної системи, — на одну зі строп MOLLE, або до звичайного пояса), інше кріплення охоплює вашу ногу, та фіксує захист стегон саме до неї.

Внутрішній захист стегон має цілих три кріплення для того, щоб він майже злився з ногою, і ви його не відчували при швидкій ходьбі.

 

Так от, два кріплення, які фіксують його на ваш розвантажувальний пояс по переду та позаду, а третє (додаткове кріплення) охоплює та надійно фіксує захист до вашої ноги.
Традиційно, цей захист є у нас в наявності в наступних кольорах:

  • мультикам (до речі оригінальний);
  • піксель;
  • олива;
  • койот;
  • чорний.

Якщо ви шукаєте надійний та перевірений захист ніг, купити його в Ukrarmor — безпрограшна ідея.

Агов, приєднуйтесь