Медицина
Оптика військова Дрони Туристичне спорядження % Акційні товари
0
ua
ru
Медицина Оптика військова Дрони Туристичне спорядження Акційні товари

Плечовий захист: регбісти, вибачайте, але це для справжніх захисників

8 квітня 2024
Плечовий захист: регбісти, вибачайте, але це для справжніх захисників

Регбісти, на жаль, це не для вас. Тому що сьогодні ми говоримо саме про нього – балістичний захист плечей. Цікаво? Обіцяємо, буде дуже.

 

Як там кажуть, перше враження найважливіше, тому хочемо зауважити, що вони дуже нагадують стиглі грушки (це інформація для фанатів груш, не звертайте увагу). А якщо серйозно, то ми розповімо для чого плечовий захист потрібен, з чого він створений, від чого захищає та як кріпиться.

 

Для чого потрібний плечовий захист?

Плечовий захист призначений, як не дивно, для захисту плечового суглоба, та і плеча загалом від балістичних уражень. Якщо ви колись травмували плечовий суглоб, то знаєте, наскільки це геморна і проблемна штука, лікування якої потребує купу часу, коштів та сил. А ще, саме через плечову зону дуже часто залітають уламки у внутрішні органи.

Скажу очевидні речі – краще не травмувати, а захищати. Саме для цього ми й створили плечовий захист. Зручний, регульований і легкий. Все для вас.

Які характеристики плечового захисту?

Це все круто, але що там всередині, запитаєте ви? 

А я скажу: НВМПЕ.
Ви спитаєте: Що це?
Відповідаю: це надвисокомолекулярний поліетилен високої щільності, складений в багато шарів, він спеціально технологічно оброблений та запаяний лазером. Технологію підгледіли в американців, вони круто придумали лазерне запаювання, щоб навіть краї пакета були непробивні.

 

Які доступні класи захисту?

Щодо класів захисту, то їх, як завжди, два. 1-й легший, 2-й міцніший, тут справжній баланс. А якщо детальніше, то:

 

  • 2-й клас витримує уламки зі швидкістю до 650 метрів на секунду по STANAG 2920. Також він захищає від рикошетів, гранат, пістолетних куль 9 на 18 Makarov та 9 на 19 Luger, Parabellum та карабінів у пістолетному патроні та 7,62 на 25 Tokarev.
  • 1-й клас захисту гарантує майже все те ж саме, лише швидкість уламків до 550 метрів на секунду. Рикошети, гранати, пістолетні кулі 9 на 18 Makarov, 9 на 19 Luger та Parabellum з автоматичного пістолета Стєчкіна та пістолету Glock 17 кулею зі свинцевим осердям — перший клас захисту легко з усім цим впорається.

 


А, ну й авжеж, окрім куль та уламків що зазначені у ДСТУ та STANAG, захист 1-го та 2-го класу захистить ще від дрібних уламків та вторинних разючих елементів. Заінтриговані? Рухаємось далі.

Як кріпиться плечовий захист?

Ну що, будемо розбиратись, як воно кріпиться? Тут все дуже цікаво і продумано. Еластична смужка міцно обхоплює вашу руку фіксуючи цей захист до руки, щоб він не теліпався при активних рухах. І так, вона регулюється по довжині за допомогою липучки. Хлопці, яких позабирали зі спортзалів – не хвилюйтесь, ваш біцепс влізе.

 

Далі плечовий захист кріпиться з плитоноскою. Ви просто берете і за допомогою липучок фіксуєте до плеча броніка. Ну і звичайно, ви можете відрегулювати по висоті затягуючи або розтягуючи еластичну стрічку.

 


Ми створювали плечовий захист саме таким чином, щоб його можна було зафіксувати на будь-якій нашій плитоносці.
*пс, і на не нашій також, лише, будь ласка, не говоріть такі речі в голос)

Цікавий факт: цю грушеподібну форму ми піддивилися в американського бронежилета IOTV, адже саме він створювався як захист від уламкових уражень на хвилі популярності артилерії у війні в Афганістані. Тому краще у світі поки не придумали.

Такс, тепер точно все. На кольорах навіть не буду наголошувати, адже звичайно що він у нас є у всіх кольорах: 

  • мультикам;
  • піксель;
  • койот;
  • олива;
  • чорний. 


Зафіксували, як вам зручно, щоб було без дискомфорту й оце все. У нас завжди так – максимально просто, щоб ви все могли зробити максимально швидко. 

Бережіть ваші плечі разом з Ukrarmor та завжди залишайтесь на позитиві!

Агов, приєднуйтесь