Медицина
Оптика військова Дрони Туристичне спорядження % Акційні товари
0
ua
ru
Медицина Оптика військова Дрони Туристичне спорядження Акційні товари

Кращі бренди тактичного взуття для військових

31 травня 2024
Кращі бренди тактичного взуття для військових

Військове взуття – важливий елемент спорядження, воно захищає ноги від пошкоджень завдяки стійким матеріалам та підвищених вимог до комфортності в польових умовах. Таке тактичне взуття спеціально розроблено для носіння по нерівному рельєфу. Воно має спільні риси з трекінговим взуттям, але є і певні відмінності.

Особливості тактичного взуття для військових

Враховуючи умови використання, для виготовлення тактичного взуття існують спеціальні технології. Завдяки ним вдається поєднати захисні властивості зі зручністю носіння. Розглянемо та інші особливості та переваги військового взуття.

Міцність та довговічність

При виготовленні тактичного взуття найчастіше комбінують різні матеріали, такі як шкіра, нубук, балістичний нейлон, кордура тощо. Підошву роблять потовщеною, шви прокладаються з міцних синтетичних ниток. Таке взуття є стійким до пошкоджень, що дозволяє використовувати його в різних природних та кліматичних умовах.

Комфорт та захист стопи

Тактичне взуття зазвичай високе, на шнурівці, воно міцно тримає надп'ятково-гомілковий суглоб та запобігає вивихам та переломам. Взуття має підошву з протектором, що робить його стабільним на різних поверхнях. Амортизаційні властивості додають комфорту в носінні. Накладки в районі носка та по боках стопи захищають ноги від ударів та подряпин.

Водостійкість

Захист від вологи допомагає тримати ноги сухими навіть в негоду. Водночас взуттєві матеріали добре вентилюються і дозволяють ногам дихати. Особливо ці властивості важливі, коли необхідно обрати літнє тактичне взуття. Воно не лише зберігає здоров’я військовослужбовців, а і запобігає розвитку грибкових захворювань.

 

Як виготовляється взуття для військових?

Тактичне взуття виготовляється за спеціальною технологією, що включає кілька етапів:

  • Розробка моделі та вибір матеріалів.
  • Моделювання та пошив верху.
  • Виготовлення підошви, з’єднання частин взуття.

Послідовне виконання даних етапів та чітке дотримання технології дозволяє виготовити якісне тактичне взуття, що стане надійною складовою екіпіровки військового.

Особливості виробників військового взуття: топ брендів

Сьогодні на ринку пропонується широкий вибір амуніції, як тактичне взуття весна літо, немало також зимових моделей різних виробників та цінових категорій. Розглянемо найпопулярніші бренди, які добре зарекомендували себе та мають багато схвальних відгуків від користувачів.

Тактичне взуття Salomon

Представлене компанією salomon тактичне взуття гарантує необхідну підтримку та захист ніг, а також комфортне носіння.

Компанія активно застосовує інноваційні технології та сучасні матеріали у виробництві взуття. Salomon є офіційним постачальником товару для спецпідрозділів Міністерства оборони та Міністерства внутрішніх справ Франції. Розглянемо топ-5 моделей тактичного взуття даного бренду.

Берці тактичні Quest 4D GTX Forces 2 – демісезонне взуття, верх виконаний із замші в комбінації з мембраною Gore-Tex, термотривкою та водонепроникною піною EVA. Підошва Contagrip забезпечує зчеплення з будь-якою поверхнею, при цьому залишається гнучкою.

 

Трекінгові черевики X Ward Leather MID Gore-Tex мають комбінований верх (шкіра, текстиль). Для захисту від вологи використовується мембрана Gore-Tex. Комфорт при довгій ходьбі забезпечує ортопедична устілка та кількашарова підошва. Вага цих демісезонних черевиків складає всього 385г.

Берці тактичні XA Forces Mid GTX мають посилення всіх елементів, тримають стопу навіть на найважчому рельєфі, і при цьому мають невелику вагу. Не відбивають світло. Термотривкі та водонепроникні.

 

Трекінгові черевики X Ultra 4 MID Gore-Tex легкі, водонепроникні, мають захисний ковпачок для пальців. Верх – комбінація шкіри з поліуретановим покриттям, текстилю та мембрани. Підошва – Contagrip, а технологія Advanced Chassis відповідає за стабілізацію стопи та контроль руху.

Трекінгові кросівки XA PRO 3D V9 Wide Gore-Tex® M легкі текстильні кросівки середнього профілю забезпечать комфорт при переміщенні. Gore-Tex не пропускає воду, широка посадка не сковує рухи, а спеціальна устілка та технологія Advanced Chassis стабілізують стопу. Реверсивний малюнок на підошві Contagrip гарантує зчеплення навіть зі слизькою поверхнею.

 

Військове взуття Lowa

Lowa є виробником взуття для військових вже понад століття. Тактичне взуття Лова є в користуванні підрозділами США та іншими арміями світу. Взуття Lowa дуже міцне, довговічне і функціональне. Найбільш популярні моделі наведено нижче.

Тактичні черевики Zephyr Mk2 GTX MID TF надміцні демісезонні черевики з натуральної замші. Лита конструкція підошви забезпечує надійне зчеплення з поверхнею. Стабілізацію та бічний захист гарантує міжпідошва Monowrap.

Тактичні черевики Zephyr MID TF призначене для пересування в складних умовах. Взуття виготовлено з замші з текстильними вставками, воно водонепроникне та дихаюче. Підошва Zephyr має протектор з самоочисними властивостями, який добре зчіплюється як з асфальтом, так і з ґрунтом.

 

Тактичні черевики Innox Pro Gore-Tex® MID TF – новинка 2024 року. Ультралегкі черевики з водонепроникною мембраною Gore-Tex. Верх з Nylon 6.6 міцний, добре вентилюється. Підошва Multi Trac зносостійка, гарантує надійне зчеплення з поверхнею. Зручна система шнуровки – металеві блоки та нейлонові петлі.

Тактичні черевики Innox Pro MID TF також новинка 2024. Підошва Multi Trac забезпечує гарне зчеплення з ґрунтом та беззвучність пересування. Верх виконаний з міцного матеріалу Nylon 6.6, у комбінації з мембраною Gore-Tex він не пропускає воду. Взуття поєднує маневровість та надійну підтримку стопи.

 

Тактичні кросівки Zephyr ІІ Gore-Tex® LO TF виготовлені з натуральної замші та кордури із застосуванням мембрани Gore-Tex, що забезпечує захист від води. Легкі, беззвучні, мають систему поглинання навантажень та устілку Climate Control.

Взуття для військових Belleville

Belleville Boot Company було засновано на початку ХХ ст. Виробник спеціалізується на виготовленні тактичного взуття для американських військових та рятувальників. Взуття перевірене в умовах бойових дій, довело свою високу якість та ефективність.

Літні тактичні черевики Spear Point Lightweight Hot Weather BV518 із вставками балістичного нейлону. Надійно фіксують ногу з боків. Взуття добре вентилюється, відводить зайву вологу. Підошва EVA безшумна та м’яка.

 

Черевики AMRAP BV670WPT чудовий вибір для несприятливих погодних умов. Вони високі, мають водонепроникний верх, розширена підошва. Посилені нейлоновими та карбоновими накладками.

Тактичні літні черевики Minimalist Training TR 105 легкі, довговічні, зручні для жаркої пори року. Висота моделі 20,3см забезпечує надійну підтримку гомілкостопового суглоба. Матеріал верху – кордура, підошва – поліуретан VIBRAM Tarsus.

Взуття для ЗСУ 5.11 Tactical

5.11 Tactical – американський бренд, що виготовляє одяг, взуття та інше спорядження для військових.

Тактичні черевики A\T 8 Waterproof Side ZIP Boot – демісезонне взуття. Верх – шкіра, нейлон, поліуретан. Є водонепроникна мембрана. Підошва – PU піна, забезпечує гарну амортизацію. Протектор агресивний, дає надійне зчеплення з болотистим чи піщаним ґрунтом.

 

Тактичні черевики

A\T 8 Boot – висока модель, гарно підтримує ногу. Формована устілка, пружинна та ударопоглинаюча піна забезпечують комфорт при пересуванні. Матеріал верху – нейлон.

Ключові характеристики моделей взуття

Щоб обрати найкраще тактичне взуття, варто порівняти їх характеристики. Огляд топових моделей різних виробників наведено в таблиці.

 

МодельSalomon Quest 4D GTX Forces 2Lowa Zephyr Mk2 GTX MID TFBelleville Spear Point Lightweight Hot Weather BV5185.11 Tactical A\T 8 Waterproof Side ZIP Boot
Матеріал верхуЗамшаЗамшаШкіра, балістичний нейлонШкіра, балістичний нейлон
Підошва
ContagripLowa X-Trac MilitaryEVAPU піна
СезонДемісезонДемісезонЛітоДемісезон
ПрофільСереднійСереднійВисокийВисокий
Система одяганняШнурівка QuicklaceЗакриті петлі-гачки з блокаторомШнурівкаШнурівка + блискавка

 

Знаючи особливості кожної з моделей, вибір відповідного тактичного взуття стане простішим.

 

Краще тактичне взуття для військових на ukrarmor

В каталозі ukrarmor представлене військове взуття lowa, salomon та інших відомих виробників за вигідними цінами. В асортименті є зимове, демісезонне та літнє взуття.

Користуючись нашими рекомендаціями, ви можете обрати оптимальну модель з урахуванням індивідуальних потреб. Якщо ж сумніви все ж залишаються, звертайтесь до наших консультантів, і вони допоможуть зробити вибір.

Військове тактичне взуття – це особлива частина екіпірування, яка допомагає бути ефективним у військовій справі. Якісне взуття забезпечує комфорт та захищає здоров’я користувачів.

Агов, приєднуйтесь