Медицина
Оптика військова Дрони Туристичне спорядження % Акційні товари
0
ua
ru
Медицина Оптика військова Дрони Туристичне спорядження Акційні товари

Що таке напашник під бронежилет і як ним користуватися?

3 червня 2024
Що таке напашник під бронежилет і як ним користуватися?

Збереження життя та здоров'я — це головний пріоритет кожного військовослужбовця. В умовах бойових дій важливо мати якісний бронезахист — шолом та бронежилет. Але не варто забувати і про додаткове спорядження, зокрема напашник (не плутати із захистом паху) — невелику, але дуже важливу деталь, яка разом з балістичним пакетом збільшує площу захисту живота та може врятувати у критичній ситуації. Але і без балістики виріб можна використовувати, як адаптивний підсумок під особисті речі.

Що таке напашник: особливості та призначення

Напашник під бронежилет — це додатковий елемент спорядження, який кріпиться до плитоноски в передній нижній частині.Такий виріб є дуже функціональним, адже може використовуватись, як підсумок-органайзер для особистих речей та гаджетів, а також може бути захисним елементом від уламків та куль. Для цього всередину вставляється балістичний пакет 1-го або 2-го класу.

Зовні виріб нагадує звичайну поясну сумку. Головна відмінність полягає в наявності відсіку, де розміщується балістичний пакет. Підсумок легко фіксується на бронежилеті за допомогою стропів MOLLE.

 

Які існують напашники для бронежилета?

Підсумки-напашники поділяються на кілька категорій залежно від форми та додаткового функціоналу. Вони представлені у трьох розмірах: 16х28 см, 19x26 см, 24x14 см. Напашники версії PRO мають 2 відсіки, які дозволяють як розміщувати балістику, так і особисті речі (у 2й відділ).

За формою виокремлюють прямокутні та трапецієвидні напашники. Якщо говорити за прямокутні, то вони відносяться до напашників звичайних з одним відсіком виключно під балістику, або ж під особисті речі. А от трапецієвидну форму мають вищевказані PROшки, які мають більшу варіативність як по вибору балістичних пакетів, так і по кількості відділень - 2.

Напашники кріпляться знизу плитоноски за допомогою велкро-панелей (липучок), що робить його встановлення дуже простим. А вздовж підсумка також знаходяться стропи MOLLE, що дозволяє додатково кріпити невеличкі підсумки, або кріпити карабіни.

Деякі напашники, представлені в каталозі інтернет-магазину ukrarmor, мають велкро-панель у передній частині, призначену для кріплення так званих morale patch — жартівливих шевронів, які інколи не можна носити разом зі статутними або замість них.

 

Основні переваги напашника під бронежилет

Використовуючи підсумок-напашник, військовий отримує низку важливих переваг, зокрема:

  • при використанні балпакетів – посилення захисту нижньої частини тулуба (зона живота) ;
  • можливість легко знімати та закріплювати елемент залежно від ситуації;
  • відсутність обмеження рухів військовослужбовця;
  • суттєве збільшення кількості речей, які можна мати у швидкому доступі;
  • фіксація додаткового спорядження;
  • сумісність із різними моделями бронежилетів та плитоносок.

Компанія ukrarmor пропонує товари власного виробництва, виготовлені за міжнародними стандартами. Для напашників використовується матеріал CORDURA 500 — легка водовідштовхувальна тканина, дуже щільна та стійка до розривів (більше 50 000 циклів).

 

Як закріпити напашник на бронежилет?

Всередині напашника є хлястик із VELCRO-липучкою, за допомогою якого елемент фіксується на бронежилети. Деталь розташовується на передній частині велкро-панелі під захисним клапаном. Також вона має додаткові кріплення для розвантажувальних поясів та стропів MOLLE.

Щоб використовувати напашник, розмістіть його внизу бронежилета таким чином, щоб він добре прилягав і не заважав рухам. Міцно притисніть липучки або зафіксуйте на петлі-хлястики.

Зверніть увагу: перед фіксацією напашника необхідно закріпити всередині балістичний пакет. Для цього відкрийте задній відсік та вставте панель усередину, попередньо переконавшись, що всі елементи підходять за розмірами. Додатково зафіксувати пакет можна за допомогою стропів.

Після встановлення одягніть спорядження та зробіть кілька активних рухів. Це допоможе переконатися, що всі елементи надійно тримаються й не заважають. Важливо, щоб балпакет не бовтався.

 

Де можна придбати якісний напашник?

З'ясувавши, що таке напашник та наскільки він важливий, залишається лише вибрати надійний бронезахист. В ukrarmor ми пропонуємо широкий асортимент військового спорядження, яке пройшло всі необхідні лабораторні випробування.

Завітайте в наш каталог, щоб ознайомитися з товарами та замовити варіант, який найкраще підходить саме вам. Консультанти завжди готові допомогти в пошуках оптимальної моделі з урахуванням ваших потреб.

Агов, приєднуйтесь