Медицина
Оптика військова Дрони Туристичне спорядження % Акційні товари
0
ua
ru
Медицина Оптика військова Дрони Туристичне спорядження Акційні товари

Протиуламковий фартух – атрибут справжнього чоловіка

17 квітня 2024
Протиуламковий фартух – атрибут справжнього чоловіка

Нумо розбиратись в захисті паху, або як його ще називають – фартух. Протиуламковий фартух є екстра важливим, проте, чомусь не часто обговорюваним елементом захисної амуніції. Тож ми вирішили виправити цю світову несправедливість та розкрити всі карти у темі балістичного захисту паху: для чого він, з яких елементів складається та як кріпиться. Поїхали.

Для чого потрібен протиуламковий фартух?

Назва говорить сама за себе — балістичний захист паху захищає пахову зону. Тут без несподіванок. Але не все так просто. Основне завдання протиуламкового фартуха – це захист саме стегнової артерії. Вона знаходиться біля пахової зони, дуже ніжна та, на секундочку, є однією з найбільших артерій в тілі людини. ЇЇ пошкодження особливо небезпечне через швидку крововтрату й ускладнення її зупинки. Повірте, це капець як важливо.

Як підібрати розмір захисту на пах?

І тут ми одразу підійшли до другого питання: розмір та як його підібрати.

 

Ми створили балістичний захист паху двох розмірів. Так робить американська Армія, так зробили й ми. Навіщо два розміри? Для зручності та кращого захисту.

По-перше, логічно, що для високої людини, щоб закрити стегнову артерію захист паху потрібен більший, а для низької – менший.

По-друге, щоб він не теліпався при ходьбі й був зручний у повсякденному житті. Бо ми дуже хочемо, щоб ви носили балістичний захист паху завжди і всюди.

 

Так от:

  • якщо ваш зріст до 175 см – розмір L підійде ідеально;
  • якщо ваш зріст понад 175 – ваше місце в баскетболі.
    *але балістичний захист паху краще обрати розміру XL.

 

З цим розібрались? Супер, їдемо далі.

 

Як працює захист на паху, або коротко про балпакети

Ну, ви самі бачите, що площа захисту тут чимала. Але захист доволі легкий. Це все завдяки нашим улюбленим і перевіреним балістичним пакетам 1-го та 2 класу захисту. Сподіваюсь, ніхто й не сумнівався, що обидва варіанти у нас представлені.

 

З чого виготовлені балістичні пакети?

Багатошаровий НВМПЕ. Це типу абревіатура, якщо що. А якщо повністю –  надвисокомолекулярний поліетилен високої щільності, складається з кількох шарів, кожен з яких спеціально оброблений та запаяний лазером. Ця технологія гарантує захист по всій площі матеріалу. Так, підгледіли в американців, бо вони круто придумали запаювати, щоб навіть краї пакета були непробивні.

 

Класи захисту балпакетів

Отже, їх два – 1-й і 2-й клас захисту. Потрібно детальніше? 

 

2 клас витримує уламки зі швидкістю до 650 м/с по STANAG 2920. Захищає від:

 

  • уламків;
  • рикошетів;
  • гранат;
  • пістолетних куль:
    • 9x18 Makarov;
    • 9x19 Luger/Parabellum;
  • карабінів у пістолетному патроні;
  • 7,62x25 Tokarev.

 

1 клас захисту майже те ж саме, але з обмеженнями швидкості уламків до 550 м/с. Додатково він захищає від:

 

  • автоматичного пістолета Стєчкіна;
  • пістолету Glock 17 з кулею із свинцевим осердям.

 

Обидва класи не важкі, але 1-й трохи легший. Обирайте, що для вас пріоритетніше.

Окрім куль та уламків що зазначених у ДСТУ та STANAG, захист 1-го та 2 класу захистить ще від дрібних уламків та вторинних разючих елементів, які дуже складно оперуються насправді.

 

Як одягнути захист на пах?

Як це все використовується? А ось так – взяв і вставив балістичний пакет у чохол. Потім надійно закриваємо на липучки та чіпляємо на вашу плитоноску. Сподіваюсь що від Ukrarmor, але навіть, якщо ні – підійде будь-яка інша, бо ми спеціально розробили цей протиуламковий фартух таким, щоб ви його могли використати його в будь-якій іншій плитоносці (але краще з нашою).

 

Насправді це дуже просто, тут навіть дитина впорається. Раз заговорили за дітей. Думаю, пояснювати, чому захист паху важливий для, скажімо так, продовження вашого роду – не варто. Але коли нас це зупиняло? Бережіть свій пах разом з Ukrarmor (і протиуламковим фартухом), звучить як слоган, згодні?

 

Під кінець ще про кольори розповімо і все, але що тут розповідати, у нас як зазвичай все у всіх кольорах: піксель, мультикам, койот, олива та чорний.

 

Обирайте якісне спорядження та захищайте пах разом з Ukrarmor!

Агов, приєднуйтесь