Медицина
Оптика військова Дрони Туристичне спорядження % Акційні товари
0
ua
ru
Медицина Оптика військова Дрони Туристичне спорядження Акційні товари

Скільки має важити бронежилет?

8 червня 2024
Скільки має важити бронежилет?

Невід'ємна частина спорядження сучасних військових — це бронежилети. Вони забезпечують надійний захист від вогнепальної зброї та уламків, допомагаючи зберегти найцінніше — життя захисників. Але ефективність броні залежить не лише від її захисних властивостей, а й від ваги. Надто важке спорядження суттєво знижує мобільність та витривалість бійця, а надто легке — не забезпечує належний рівень захисту.

Як влаштована структура бронежилета?

Бронежилет — це багатокомпонентна система, яка складається з:

  • плитоноски (чохла) — зовнішньої оболонки, що утримує захисні елементи, виготовляється з міцних тканин;
  • бронеплит — основних захисних елементів, які розміщуються в передній та задній частині, їхнє призначення — утримання куль та уламків;
  • демпфера — внутрішньої підкладки, що амортизує удари від куль, забезпечує вентиляцію та дозволяє бійцю почуватися комфортно за будь-яких умов;
  • бокових балістичних пакетів (при наявності камербандів у плитоносці) для захисту внутрішніх органів від уламків і рикошетів;
  • різних підсумків, що розташовані на плитоносці: під магазини, гранатниці, під турнікети тощо.

Вага бронежилету залежить від товщини бронеплит та ступеня захисту. Важливу роль також відіграє модель. Сучасні виробники, зокрема компанія ukrarmor, передусім орієнтуються на зручність бійців та покращують якість своєї продукції.

 

Скільки важить бронежилет ЗСУ: від 1 до 6 класу

На вагу безпосередньо впливають класи бронежилетів, які визначають здатність спорядження протистояти різним типам загроз. Розглянемо їх більш детально.

1 клас

Вага бронежилета ЗСУ цього типу — близько 2,5 кг. Він забезпечує захист від малокаліберного дробу, уламків, осколків та вторинних вражаючих елементів (типу скла і бетону). Такі вироби зазвичай комплектуються повнорозмірними балістичними пакетами 1-го класу захисту, що використовуються артилеристами, операторами БПЛА та іншими родами військ, які потребують захисту саме від осколкового ураження.

Чудовий приклад — бойовий бронежилет IBV-1 зі збільшеною площею захисту, системою швидкого скидання та оптимальним розподілом ваги на спину та живіт.

2 клас

Середня вага бронежилета такого типу складає 3.5-4 кг кг. Він захищає від 9-міліметрових куль та уламків, також може використовуватись підрозділами, що не мають прямого контакту з ворогом, проте потребують захисту від уламків та осколків. 2 клас має більшу кількість шарів НВМПЕ - 36, що робить захист більш міцним, проте і важчим, тому це варто враховувати при виборі екіпу.

В асортименті ukrarmor є бойовий бронежилет IBV-2 (Stanag 2920): плитоноска виготовлена з вогнетривкої та міцної тканини, а всередині розміщені балістичні пакети великих розмірів. За потреби захист можна замінити (або доукомплектувати) на бронеплити, тому така модель універсальна.

3 клас

Спорядження важить близько 6-9 кг, призначене для захисту від легкої зброї, уламків та рикошетів. Його часто використовують спецпризначенці через оптимальний баланс між вагою та зручністю.

 

У нас можна придбати бронежилет 3-го класу (надлегкий), який важить всього 3,2 кг, проте чудово виконує свої захисні функції. Пластини мають анатомічні вигини, тому не сковують рухів.

4 клас

Вага бронежилетів цього виду — до 5-6 кг. Бронезахист здатен захистити від пістолетних куль, а також набоїв 5,45 та 7,62 мм. Підходить для штурмових груп, роботи у важких бойових умовах.

Одна з найпопулярніших моделей (особливо на початку повномасштабного вторгнення)бронежилет 4-го класу XL зі збільшеною площею захисту. Бронеплити мають антирикошетне покриття, а плитиноска оснащена широкими та м'якими підплічниками для зручного носіння.

 

5 клас

Спорядження важить від 11 до 20 кг. Забезпечує захист від потужних бронебійних набоїв, пострілів з АК. Його використовують бійці, для яких мобільність не є головним пріоритетом.

Але бронежилет 5-го класу від ukrarmor — це справжня знахідка, адже його вага всього 4,8 кг. У комплекті є дві бронеплити, виготовлені на основі карбіду кремнію — одного з найлегших та водночас найміцніших матеріалів у світі.

6 клас

Це бронежилети, вага яких може досягати понад 20 кг. Вони належать до категорії спеціалізованого спорядження, яке використовується не стільки під час штурмових дій, операцій із підвищеним рівнем небезпеки, а для утримання позицій , перебуванні в окопі, адже така броня рятує навіть від снайперських куль з СВД.

Однак і тут є виключення: бронежилет 6-го класу нашого виробництва важить лише 6,2 кг. При цьому виріб здатен витримати до трьох влучань куль Б-32 зі снайперської гвинтівки.

 

Від чого залежить вага бронежилета?

Вага бронежилетів залежить від п'яти основних факторів:

  • матеріалу бронеплит — металеві вироби важчі, але дешевші, а керамічні легші, проте мають більшу ціну;
  • клас захисту — що він вищий, то товстіші та важчі бронеплити;
  • наявність додаткових елементів — наприклад, м'які балістичні пакети також впливають на вагу;
  • розмір — бронежилети з більшим покриттям важчі;
  • технології — що новіша модель, то вища вірогідність того, що броня буде максимально легкою та адаптованою під бійця.

Раніше ми детально розповідали про те, як вибрати бронежилет. Під час купівлі варто орієнтуватися не лише на вагу виробу, але й на умови, у яких вам доводиться працювати, адже головна задача бійця — вийти з поля бою живим і неушкодженим.

 

Бронежилети для військових на ukrarmor

На нашому сайті ви знайдете широкий вибір надійних та якісних бронежилетів власного виробництва. Всі товари проходять лабораторні випробування та відповідають стандартам ДСТУ. У наявності є бронеплити, виготовлені з кераміки (алюміній оксиду) та балістичної сталі Armox Advance.

Наші фахівці завжди готові надати професійну консультацію, розповісти, яка вага бронежилета, що вас зацікавив, та допомогти у виборі спорядження. Замовлення можна легко оформити на сайті або за телефоном.

Розуміння того, скільки важить бронежилет ЗСУ, дає змогу підібрати варіант, що відповідатиме вашим потребам щодо мобільності та рівня захисту. Пам'ятайте, що від якості броні залежить безпека, тому в цьому питанні варто довіряти професіоналам.

Агов, приєднуйтесь