Медицина
Оптика військова Дрони Туристичне спорядження % Акційні товари
0
ua
ru
Медицина Оптика військова Дрони Туристичне спорядження Акційні товари

Як вибрати військовий одяг для різних умов?

15 травня 2024
Як вибрати військовий одяг для різних умов?

Військовий одяг є важливою складовою для забезпечення комфорту та підвищення рівня безпеки при виконанні різних завдань. Він виконує функцію захисту та покликаний забезпечити військового комфортом. Також тактичний одяг є засобом ідентифікації та визначення статусу військових.

Особливості військового тактичного одягу

Основні відмінності тактичного одягу від звичайного – висока міцність, функціональність та зносостійкість. Обов’язковою умовою також є його зручність. Інші особливості, притаманні одягу для військових:

  • терморегуляційні властивості;
  • водонепроникність;
  • спеціальна колірна гама для маскування;
  • оснащення додатковими елементами для носіння зброї, багатофункціональними кишенями.

Тактичний одяг виготовляється зі спеціальних сучасних тканин, які добре тримають тепло, відводять спеку та відштовхують воду. Верхній одяг найчастіше шиють з полікотону з тефлоновим покриттям, поліестеру, софтшеллу.

Від негоди відмінно захищає гор-текс або інші мембранні матеріали. Для худі використовують фліс та мікрофліс. Термобілизна шиється із синтетичних матеріалів, які не затримують вологу.

 

Критерії вибору одягу для військових

Важливо знати перед тим, як купити військовий одяг як правильно його обрати. Для цього існують певні критерії. Розглянемо їх детальніше.

Призначення

Вибір одягу для військових починається з розуміння його призначення. Військовий одяг поділяється на наступні категорії:

  • парадний;
  • польовий (службовий морський);
  • повсякденний.

Парадна форма не пристосована до виконання бойових завдань і відрізняється додатковими яскравими аксесуарами та металевими накладками (пояси з бляхами, плечові шнури, аксельбанти).

Польовий одяг призначений для ведення бойових дій. Він захищає від негоди, легкий, зручний та вогнетривкий, а також має маскувальне забарвлення.

Повсякденний одяг військовий має наближений до цивільного вигляд, але з камуфляжним офарбленням та знаками відмінності залежно від роду військ.

Сезон

Залежно від зміни кліматичних умов, вимоги до військового тактичного одягу змінюються:

  • військовий одяг для літніх умов має бути виготовлений з легких, дихаючих матеріалів та захищати від УФ-випромінювання, а купити якісний літній одяг для військових можна в магазині ukrarmor;
  • зимовий військовий одяг повинен мати високий рівень теплоізоляції та надійно зберігати тепло тіла, він має бути водонепроникним та захищати від вітрів;
  • воєнний одяг для змінних умов має підбиратися за принципом багатошаровості для швидкої адаптації до різних погодних умов;
  • військовий одяг для підвищеної вологості та дощу варто обирати з водонепроникних матеріалів, які мають здатність швидко висихати.

Вибір одягу має критично важливе значення для безпеки військових та їх ефективності у різних кліматичних умовах.

 

Розміри

Вибір правильного розміру відіграє чи не головну роль у забезпеченні комфорту військовослужбовця при придбанні одягу військового повсякденного, а особливо польового. Одяг має бути ідеально підібраний по параметрах, щоб забезпечувати зручність та свободу рухів.

Тип камуфляжу

Для помірної кліматичної зони, в якій розташована Україна, з весни до осені характерна наявність зеленого кольору та його відтінків, тому для сухопутного камуфляжного забарвлення використовується піксель MM-14. Такий малюнок майже непомітний, візуально розмиваючи його.

 

Зимовий одяг для військових адаптований до природних умов і має білий колір з вкрапленнями сірого та чорного кольору.

Практичні поради від ukrarmor

Для полегшення вибору воєнного одягу спеціалісти ukrarmor розробили кілька етапів:

  • Підберіть одяг з урахуванням умов його використання.
  • Для коректного вибору розміру скористайтесь спеціальними розмірними сітками.
  • Перевірте якість матеріалів, швів та фурнітури. Все повинно міцно триматися і не підвести в польових умовах.

Від правильно підібраного одягу залежить здатність ефективно виконувати завдання.

 

Де краще придбати одяг для військових?

Військовий тактичний одяг краще купувати у спеціалізованих магазинах, наприклад, ukrarmor. У нашому каталозі ви знайдете літній та зимовий військовий одяг, а також тактичні аксесуари. При виникненні будь-яких питань ви можете звернутися до наших консультантів, і вони допоможуть з вибором оптимального комплекту.

Вибір одягу є одним з ключових питань для військових. Він має бути комфортним, захищати від несприятливих погодних умов та зберігати здоров'я військовослужбовців.

Агов, приєднуйтесь