Рюкзаки та сумки
Медицина
Взуття Оптика військова Дрони Туристичне спорядження
0
ua
ru
Рюкзаки та сумки Медицина Взуття Оптика військова Дрони Туристичне спорядження

Як визначити розмір футболки для військових?

28 березня 2024
Як визначити розмір футболки для військових?

Футболка — це базовий елемент одягу військових. При цьому хороша футболка має не лише бути якісною та надійною, але й підходити під відповідний розмір. Надто мала модель буде обмежувати рухи та скоріш за все довго не протримається. Завелика футболка також буде не надто зручною. Саме тому при виборі футболки для військових важливо уважно підібрати відповідний розмір. В цій статті розповімо, як визначити розмір футболки.

Відмінності у розмірах тактичних футболок для військових

Як і з більшістю одягу, універсального розміру футболок не існує. Кожен виробник виготовляє одяг за своїми мірками та стандартами. Деякі бренди надають перевагу вільним моделям, інші — таким, що облягають тіло. У зв’язку з цим одні й ті самі розміри футболок від двох різних брендів за фактом можуть бути різними.

Також значну роль у цьому питанні відіграє країна виробництва. Середні розміри тіла людей у різних країнах можуть мати певні відмінності й місцеві виробники враховують це. Саме тому, наприклад, якщо у США у футболки розміри S, то у Європі чи Азії така сама модель може бути позначена, як М. У зв’язку з цим важливо не лише пам'ятати свій розмір, але й уміти правильно переводити його в європейську або американську систему.

Якщо ви купуєте тактичний одяг онлайн, такі особливості можуть значно ускладнити вибір. Щоб розв’язати цю проблему, кожен сучасний бренд пропонує покупцям власну таблицю, де вказує точні розміри свого одягу. Завдяки цьому кожен може порівняти власні мірки з розмірами вподобаної речі. Далі розглянемо, як правильно це зробити.

Як зняти власні розміри?

Щоб правильно використовувати розмірні таблиці, потрібно дізнатися власні розміри тіла. Для цього треба виміряти обхват грудей, стегон і талії. Зробити це можна за допомогою кравецької рулетки або навіть звичайної мотузки. Проводити вимірювання варто на голе тіло, при цьому важливо не притискати рулетку занадто щільно. Загалом знімати власні розміри потрібно наступним чином:

  • обхват грудей — рулетку потрібно провести в найширшому місці грудної клітини під пахвами;
  • обхват талії — щоб правильно вимріяти талію, потрібно провести рулетку по найвужчій частині цієї ділянки тіла;
  • обхват стегон — стегна потрібно вимірювати, провівши рулеткою по найширшій їх частині.

За потреби можна попросити когось допомогти вам, щоб забезпечити більш точне вимірювання. Отримані результати треба записати та зберегти на майбутнє.

Як визначити розмір тактичної футболки?

На жаль, при виборі футболки не завжди є можливість її приміряти. Однак визначити розмір, який вам підходить, можна також вимірявши власний одяг. Для цього потрібно використати футболку, яка вам підходить, і зняти з неї мірки. Робити це варто кравецьким метром або рулеткою, розклавши футболку на рівній поверхні.

Водночас також слід враховувати, що розмір чоловічих футболок може дещо відрізнятися від жіночих. Це пояснюється відмінністю в будові тіл чоловіків та жінок. Розглянемо обидва варіанти докладніше.

Як дізнатися розмір чоловічої футболки

Зазвичай розміри чоловічих футболок дещо більші. Це пов’язано з особливостями будови чоловічого тіла. Щоб дізнатися точний розмір чоловічої футболки, виміряти треба:

  • загальну довжину;
  • довжину рукава;
  • ширину грудей;
  • ширину талії.

Якщо чоловік вирізняється великою статурою та високим зростом, тоді варто вибирати дещо більші футболки. У такому випадку вони не будуть надто обтягувати тіло й спричиняти дискомфорт.

Як дізнатися розмір жіночої футболки

Жіночі футболки відрізняються більшим вибором різноманітних фасонів, ніж чоловічі. Вони бувають приталеними, вільними по фігурі та навіть зовсім вільними (oversize). Тактичні футболки для жінок переважно більш обтягуючі або ж вільні по фігурі.

При виборі жіночої тактичної футболки передусім треба звертати увагу на обхват грудей та стегон. Не варто купувати футболку з меншими параметрами. Вона не лише буде незручною, але й після прання, скоріш за все, дасть усадку.

Що стосується розмірної таблиці, жіночі розміри футболок в ній зазвичай вказуються з шириною грудної клітини, талії та стегон, а також загальною довжиною моделі. Залежно від бренду та країни виробництва розміри жіночих футболок можуть відрізнятися приблизно на 2,5 см від цифр, наведених у таблиці.

Корисні поради від ukrarmor

Сьогодні в продажі доступно багато різноманітних тактичних футболок від різних виробників. Щоб не помилитися з розміром футболки, варто дотримуватися таких рекомендацій при виборі:

  • вимірюйте футболку на максимально рівній поверхні, наприклад, на столі чи на підлозі;
  • під час вимірювання не розтягуйте одяг;
  • не використовуйте для мірок старий розтягнутий одяг;
  • якщо ви шукаєте футболку з довгими рукавами, тоді найголовнішими факторами при виборі є довжина рукава, обхват грудей та талії;
  • при виборі спортивних та термофутболок враховуйте, що вони мають щільно прилягати до тіла;
  • тактична футболка може мати додаткові кишені та кріплення для зберігання дрібних речей на кшталт шевронів, запальнички, ручки тощо;
  • між двома розмірами вибирайте більший.

Ці прості поради допоможуть вибрати відповідну модель, забезпечити комфорт та ефективність при носінні військової футболки.

Де краще придбати футболки для військових?

Великий вибір тактичних футболок ви можете знайти в нашому магазині ukrarmor. Ми не лише пропонуємо футболки таких перевірених брендів, як 5.11 Tactical, але й виробляємо власні моделі. Всі футболки ukrarmor виготовлені з міцних повітропроникних тканин й відповідають стандартам армії США. У нас ви можете придбати як одну футболку, так і комплект з трьох штук. Наші фахівці завжди будуть раді допомогти вам вибрати військове спорядження відповідного розміру та типу.

Футболка — це один із головних елементів одягу військових. Точність при підборі розміру дуже важлива для комфорту та ефективного використання футболки, особливо у військових умовах, коли зручність та рухливість відіграють вирішальну роль. Тактична футболка відповідного розміру прослужить максимально комфортно та надійно.

Агов, приєднуйтесь