Рюкзаки та сумки
Медицина
Взуття Оптика військова Дрони Туристичне спорядження
0
ua
ru
Рюкзаки та сумки Медицина Взуття Оптика військова Дрони Туристичне спорядження

З яких матеріалів виготовляють плитоноски?

27 березня 2024
З яких матеріалів виготовляють плитоноски?

Плитоноска — це один із найважливіших елементів екіпірування, який слугує для захисту військових, правоохоронців та інших людей, які можуть зіткнутися з небезпекою.

Вона складається із двох основних частин під бронеплити (передня і задня), плечей та бокових кріплень (їх ще називають камербанди). При цьому сучасні тактичні плитоноски вирізняються своєю легкістю та зручністю. Досягається це завдяки матеріалам, з яких їх виготовляють. У цій статті розглянемо, які матеріали використовуються у плитоносках.

Призначення плитоносок

Такий екіп, як плитоноска, використовується для укомплектування бронеплитами та балістичними пакетами для захисту тулуба від уламкового та кульового ураження. Головною перевагою плитоносок є їх функціональність та практичність. Конструкція сучасних моделей дозволяє носити на них зброю, боєприпаси, аптечку, пляшку з водою. Завдяки цьому можна завжди тримати під рукою всі потрібні речі.

Плитоноски рекомендується використовувати бійцям, яким важливо бути максимально мобільними. Таке екіпірування практично не обмежує рухи та не створює значного додаткового навантаження.

Які матеріали використовуються для виготовлення плитоносок

Сучасні плитоноски виготовляються з різних матеріалів, кожен з яких має свої особливості. Найпоширенішими є:

  • Cordura. Це міцний матеріал із поліамідних волокон. Плитоноски з нього відомі своєю легкістю та надійністю (зносостійкість понад 50 000 циклів). Також цей матеріал вогнетривкий та вологостійкий.
  • Oxford. Також досить стійкий матеріал. Він добре тримає форму та не піддається впливу вологи, однак менш надійний за Cordura.
  • Нейлон. Ця тканина для плитоноски відома своєю високою міцністю, стійкістю до зношування та легкістю. Плитоноски з нейлону мало важать, завдяки чому в них зручно рухатись.
  • Кевлар. Такий пара-амідний матеріал є одночасно міцним та еластичним. Він добре витримує удари. Завдяки цьому кевлар широко використовується не лише для пошиття плитоноски, але й для виготовлення касок, поясів та інших елементів спорядження.

При цьому важливо зазначити, що надійність плитоноски залежить не лише від матеріалу, з якого вона зроблена, а й від конструкції самого жилета, його ергономічності та правильного розміщення захисних плит.

Типи плитоносок

Залежно від конструкції аксесуари поділяються на декілька типів. А саме на:

  • Плитоноски під плити стандартних розмірів - 25х30
  • Плитоноски під плити ХЛ - 27х35 см (у таких плитоносках йде більша кишеня під плиту).
  • Плитоноски під балістичні пакети (до прикладу  IBV) - мають більшу площу захисту від уламків та осколків, проте тримають менші калібри, ніж плитоноски з бронеплитами.
  • Також виокремимо плитоноски з камербандами (боковими чохлами під балпакети) та без.

Вибирати між цими типами плитоносок потрібно виходячи з власних потреб та умов використання.

На що звертати увагу під час вибору

При виборі плитоносок важливо враховувати кілька ключових аспектів, які забезпечать їхню ефективність та комфортність під час використання. Для цього варто звертати увагу на:

  • розмір та форму — плитоноска має бути зручною, не заважати вільно рухатись;
  • вагу — чим вона легша, тим зручніше вам буде у ній на дистанції, однак важчі моделі передбачають комплектацію більшим видом бронезахисту;
  • функціонал — більшість плитоносок дають змогу закріпити на них додаткове тактичне спорядження, а деякі моделі, навпаки, зняти непотрібні елементи;
  • вентиляцію — сучасні моделі мають сітчасті вставки та інші елементи, які забезпечують проникнення повітря;
  • колір — надавати перевагу варто плитоноскам такого кольору, який не буде виділятись на тлі довкілля.

Усе це допоможе підібрати таке спорядження, що забезпечить ефективний захист та комфорт під час виконання різних завдань.

Найкращі плитоноски для військових

У нашому магазині ви знайдете різні типи плитоносок. Ми рекомендуємо звернути увагу на такі моделі:

  • IBV. Це модель виробництва ukrarmor. Виготовлена плитоноска IBV з матеріалу CORDURA 1000, який вирізняється своєю міцністю. Викрійка плитоноски цього типу має збільшену бічну та шийну частини, завдяки чому ця модель має балістичні пакети, закриває все тіло з різних сторін. Плитоноска передбачена як для використання бронеплит, так і величезних балістичних пакетів. 
  • Плитоноска покращена (PRO). Вдосконалена модель, до розробки якої були залучені професійні військові армій США, Франції, Британії. Така плитоноска покращена (PRO) вирізняється пом’якшеними плечиками, водостійкістю та полегшеною системою скидання.
  • Плитоноска Modular Vest Platform (M.V.P.) Lite. Це полегшена модель, яка має компактні розміри, спрощену систему швидкого скиду та вентиляцію. Завдяки цьому плитоноска Modular Vest Platform (M.V.P.) Lite дає змогу максимально вільно рухатись та бути захищеним.
  • 5.11 TacTec. Модель від всесвітньовідомого виробника військової амуніції 5.11. Така плитоноска 5.11 TacTec забезпечує надійний захист, комфорт та функціональність.

Більшість плитоносок в нашому магазині — це моделі виробництва ukrarmor. Усі вони виготовлені з якісних і міцних матеріалів - від зносостійкких тканин, до якісних швидкоскидачів та фастексів.

Де можна придбати кращі плитоноски?

Бренд ukrarmor уже давно відомий як надійний виробник якісного військового спорядження, зокрема плитоносок. Наша продукція активно використовується українськими бійцями на фронті.За виникнення будь-яких питань наші фахівці з радістю вам допоможуть визначити, яку плитоноску краще вибрати.

Плитоноска — це зручна й надійна альтернатива бронежилета. Такий бронезахист чудово підходить тим, кому важливо мати змогу швидко рухатися та бути при цьому захищеним від ударів, куль та осколків.

Агов, приєднуйтесь