Рюкзаки та сумки
Медицина
Взуття Оптика військова Дрони Туристичне спорядження
0
ua
ru
Рюкзаки та сумки Медицина Взуття Оптика військова Дрони Туристичне спорядження

Як визначити розмір тактичної куртки?

26 березня 2024
Як визначити розмір тактичної куртки?

В екстремальних умовах теплий надійний тактичний одяг — це запорука комфорту. Саме тому все частіше військові, мисливці, туристи та просто любителі активного відпочинку надають перевагу тактичним курткам, які вирізняються продуманим, технологічним пошиттям. Однак, щоб куртка не заважала вільно рухатися та послугувала якомога довше, важливо правильно підібрати її розмір. Як визначити розмір куртки — розповідаємо у цій статті.

Як зробити заміри тактичної куртки?

Сьогодні, на жаль, не існує універсальної відповіді на питання «як визначити розмір чоловічої куртки?», адже кожен виробник має свою розмірну таблицю. Окрім цього розміри тактичної куртки залежать від її типу та країни виробництва.

Один із найкращих способів, як визначити свій розмір куртки — це скористатись розмірною таблицею та одягом, який вже є у вашому гардеробі. Для цього варто виміряти куртку, в якій вам максимально зручно, та співвіднести результати з таблицею. Робити це варто кравецьким метром або сантиметровою стрічкою наступним чином:

  • Розкладіть свою куртку на рівній поверхні (на ліжку чи на столі).
  • Відміряйте відстань від верхньої точки плеча (де шов куртки переходить у комір) до нижнього краю куртки. Вимірювати варто вздовж передньої частини куртки.
  • Зніміть мірку плечей від однієї точки до іншої через спину.
  • Відміряйте груди під лопатками.
  • Замірте обхват талії та стегон.

Запишіть отримані результати та при виборі тактичної куртки порівнюйте їх з таблицею розмірів.

 

Корисні поради

Визначенню правильного розміру куртки для військових варто приділити особливу увагу, адже від цього часто залежить те, наскільки якісно та довго прослужить річ. Перед тим як виміряти розмір куртки, варто також ознайомитися з такими порадами:

  • враховуйте, що дані в розмірній таблиці можуть відрізнятись на 2,5 см від справжніх розмірів;
  • якщо маєте сумніви щодо довжини рукава, вибирайте куртку з довшим варіантом – якщо рукав виявиться занадто довгим, його завжди можна засукати;
  • не використовуйте для замірів розтягнутий одяг;
  • при виборі враховуйте товщину одягу, який ви плануєте носити під курткою;
  • вибираючи між двома розмірами, віддавайте перевагу більшому.

Усе це значно полегшить вибір та допоможе придбати тактичну куртку відповідного розміру.

Розміри чоловічих військових курток

Чоловічі куртки, як правило, мають більш об’ємний крій. Їх розміри визначаються за шириною на рівні грудей, загальною та зовнішньою довжиною рукава. Наприклад, таблиця розмірів курток Helikon Level 7 Climashield Apex 100 г - Black виглядає так:

 

РозмірXSSMLXLXXL3XL
Обхват на рівні грудної клітини (см)124128132136140144154
Загальна довжина (см)70717272737475
Довжина рукава (см)64,56566,56869,57172,5

 

При цьому варто пам’ятати, що показники розмірної таблиці можуть відрізнятися залежно від бренду куртки та країни її виробництва. Щоб не помилитись, заміри куртки варто співвідносити з таблицею відповідної компанії.

Розміри жіночих військових курток

Жіночі куртки зазвичай виготовляють більш приталеними, ніж чоловічі. При виборі жіночої військової куртки варто орієнтуватися на загальну довжину, довжину рукава та ширину на рівні грудей. Для прикладу ось розмірна сітка курток Helikon Wolfhound Hoodie - Black для жінок:

  

РозмірXSSMLXLXXL3XL
Загальна довжина (см)74757677787980
Довжина рукава (см)77787980818283
Ширина на рівні грудної клітини (см)9498102106110114118

 

Як і з чоловічими військовими куртками, розміри жіночих моделей можуть відрізнятися залежно від бренду.

Найкращі тактичні куртки на ukramor

Ми в нашому магазині пропонуємо великий вибір чоловічих та жіночих військових курток. Усі вони доступні в різних розмірах, завдяки чому кожен може підібрати для себе максимально зручну куртку. Ось, наприклад декілька найпопулярніших моделей.

Куртка Helikon-Tex Wolfhound Hoodie

Куртка Helikon-Tex Wolfhound Hoodie — чудовий варіант для польових умов. Завдяки нейлоновій тканині Windpack із вологовідштовхувальним тефлоном, ця модель надійно захищає проти вітру та дощу. Синтетичний наповнювач Climashield Apex 67 г/м2 добре утримує тепло та не пропускає холод.

Для більшого комфорту куртка має вставки під пахвами з еластичного матеріалу VersaStretch, а манжети, капюшон та низ моделі доповнені еластичною стрічкою, яка захищає користувача від продування.

Також така куртка має чотири практичні кишені: дві по боках, одну зовнішню на грудях та одну внутрішню. На плечі в неї знаходиться панель velcro (липучка) на яку можна закріпити патч, нашивку чи емблему.

Куртка Helikon-Tex Squall Hardshell

Куртка Helikon-Tex Squall Hardshell — це водостійка модель, яка виготовлена з тришарового ламінату TorrentStretch — 3L, що одночасно стримує вологу та забезпечує належну циркуляцію повітря. Завдяки цьому така куртка цілком замінює дощовик. Восени її можна носити як самостійну куртку, а взимку — як додатковий шар для захисту від вологи.

Куртка Helikon-Tex Squall Hardshell обладнана регульованим капюшоном із високим коміром та трьома надійними кишенями (дві кишені знаходяться назовні, одна — всередині). Крім цього особливістю цієї моделі є те, що в складеному вигляді вона займає дуже мало місця. Завдяки цьому таку куртку можна завжди брати з собою на випадок, якщо буде потрібен захист від раптового дощу чи снігу.

Куртка зимова Snugpak Tomahawk 7 рівень (до -20°C)

Чоловіча куртка зимова Snugpak Tomahawk — це тепла модель, яка була розроблена для носіння при екстремально низьких температурах. Завдяки синтетичному утеплювачу Softie така куртка надійно захищає від холоду при температурі до -20 °C.

Також ця модель вирізняється довгим коміром, який прикриває шию, утепленим капюшоном із козирком та системою стяжок. Великі бічні кишені куртки дають змогу зігріти руки, а регульовані манжети перешкоджають потраплянню холодного повітря, дощу та снігу.

Куртка Helikon-Tex Wolfhound

Куртка Helikon-Tex Wolfhound виготовлена з використанням ізоляційного наповнювача Climashield Apex, завдяки якому вона надійно захищає від холоду. Цю модель можна носити як самостійну куртку чи в якості додаткового утеплювального шару.

Куртка Helikon-Tex Wolfhound має дві кишені з флісовою підкладкою, в яких можна зігріти руки, а також одну нагрудну та одну внутрішню кишеню. Для нашивок, патчів та емблем модель має панелі velcro (липучки). Все це робить дану куртку чудовим варіантом для використання практично в будь-яких умовах.

 

Флісова куртка Helikon-Tex Classic Army

Флісова куртка Helikon-Tex Classic Army ззовні дещо нагадує кофту, однак така модель здатна витримати навіть найбільші морози. Особливістю цієї куртки є те, що вона не лише забезпечує термоізоляцію, але й виводить зайву вологу, що робить її максимально комфортною.

Також флісова куртка Helikon-Tex Classic Army вирізняється подовженою задньою частиною, яка захищає поперек та нирки від продування, і чотирма кишенями (дві по боках, одна нагрудна та одна на передпліччі).

 

Кращий вибір військового одягу на ukrarmor

У нашому магазині ви можете знайти великий вибір різноманітних військових курток для чоловіків та жінок. Ми пропонуємо утеплені, вологостійкі та універсальні моделі курток таких брендів, як Helicon-Tex, Snugpak, A10 equipment.

Військова куртка — це один із найважливіших елементів одягу, саме тому до її вибору варто підійти відповідально. Вдало підібрана якісна куртка забезпечить комфорт за будь-яких погодних умов.

Агов, приєднуйтесь