Медицина
Оптика військова Дрони Туристичне спорядження % Акційні товари
0
ua
ru
Медицина Оптика військова Дрони Туристичне спорядження Акційні товари

Як правильно зібрати бронежилет?

22 червня 2024
Як правильно зібрати бронежилет?

Складно порахувати, скільки життів військовослужбовців, поліцейських, співробітників служб охорони було врятовано завдяки бронежилетам. Вони забезпечують надійний захист від куль, уламків та холодної зброї. При цьому задача кожного воїна — розібратися з тим, як правильно зібрати та як носити бронежилет, щоб максимізувати його ефективність.

З чого складається бронежилет?

Сучасні бронежилети складаються з трьох основних елементів. Два з них — обов'язкові, а третій додається в залежності від потреб військовослужбовця щодо рівня захисту. Познайомимося з ними більш детально:

  • плитоноска — «чохол» з надміцної тканини, що утримує бронеплити;
  • бронеплити — основні захисні елементи, мають декілька класів захисту, зазвичай складаються з двох окремих суцільних пластин;
  • балістичні пакети — здатні захистити бійця від куль дрібного калібру, шрапнелі, уламків, ножових поранень.

Додатково може використовуватися балістичний захист для пахової зони, плечей, попереку, шиї, а також аксесуари, що підвищують вашу мобільність та забезпечують максимальний комфорт у користуванні — підсумки, чохли для електронного обладнання тощо. Під час створення спорядження ми керуємося простим правилом: «все має підходити до всього». Тому захисні елементи від ukrarmor відрізняються своєю модульністю та легко поєднуються з виробами інших брендів.

 

Які бувають бронеплити?

Раніше ми розповідали про те, як вибрати бронеплити, більш детально. Нагадаємо, що велику роль у питанні забезпечення захисту відіграє матеріал: кераміка, сталь або поліетилен.

Керамічні бронеплити

Пластини цього виду виготовляються з карбіду кремнію або оксиду алюмінію. Це один із найлегших та найміцніших варіантів бронезахисту у світі — вони ефективно витримують кулі від пістолетів та рушниць, а також здатні стримати влучання зі снайперської гвинтівки.

Однак такі бронеплити є досить крихкими, тому після пошкодження їх потрібно одразу замінювати.

Сталеві плити

Головний недолік такої броні —  це вага, яка зазвичай значно більша, аніж у керамічних аналогів. Проте сталеві бронеплити вирізняються своєю довговічністю, витримують багаторазові влучання та доступні за вартістю. Чудовий приклад — це бронеплити зі Шведської сталі Armox Advance від ukrarmor.

 

Поліетиленові бронеплити

Броня цього виду виготовляється з надвисокомолекулярного поліетилену. В результаті бронежилети з такими пластинами дуже легкі та забезпечують максимальний рівень захисту від влучання малокаліберних куль та уламків.

Найчастіше їх використовують у ситуаціях, коли вага спорядження є критично важливою для мобільності бійців. Поліетиленові плити ідеально підходять операторам БПЛА, волонтерам, поліцейським, лікарям та всім інших, хто не має близького контакту з ворогом.

Налаштування бронежилета

Правильно налаштований бронежилет — це ключ до надійного захисту та комфорту. Першочергово вставте обрані за класом захисту бронеплити у спеціальні кишені всередині плитоноски. Переконайтеся, що вони надійно зафіксовані та не заважають під час руху. Верхній край передньої плити має знаходитися на рівні ключиць, щоб забезпечити захист найважливіших органів: серця та легенів.

Другий крок — регулювання ремінців. Бронік повинен щільно прилягати до тіла, але не обмежувати активність й не натирати шкіру. Саме тому у своїх виробах, ми використовуємо спеціальні м'які підплічники, які легко знімаються та замінюються. До речі, якщо з часом ваші підплічники на плитоносці від ukrarmor  протерлися чи були пошкоджені, ви можете замінити їх на нові. Просто напишіть чи зателефонуйте нашому менеджеру і ми одразу відправимо новий комплект абсолютно безкоштовно.

Мобільність — це критично важливий показник для бійця під час виконання бойових завдань, а залежить вона від правильно розподіленої ваги. Кожен наш бронежилет розробляється з урахуванням особливостей анатомії та ергономіки людського тіла. Саме тому ми створюємо вироби, основна вага яких припадає на м'язи спини та живота, а не на плечі та ноги.

Враховуйте цей нюанс і під час розміщення на плитоносці додаткового спорядження. Більш важкі предмети краще закріпити на грудях, а елементи з боків мають бути розподілені рівномірно, щоб не «тягнути» вас у сторону.

 

Розміщення підсумків на бронежилеті

Від того, як розміщені підсумки, залежить забезпечення бійця всім необхідним на полі бою. Підсумки дозволяють швидко отримати доступ до боєприпасів, медикаментів та іншого критично важливого спорядження.

Універсальної формули не має — вміст та розташування залежать від індивідуальних умов, у яких працюють військові.


Досвідчені бійці радять розміщувати медичний підсумок таким чином, щоб ви могли швидко дотягнутися до нього навіть однією рукою, — це дозволить оперативно надати першу допомогу собі чи побратиму. Це ж стосується й підсумків для боєприпасів та відпрацьованих магазинів.

Під час розміщення залиште вільний доступ до кишень, всі елементи мають бути надійно закріплені та не гойдатися під час рухів.

Для фіксації підсумків найчастіше використовуються кріплення за допомогою системи MOLLE. Вона передбачає протягування спеціальних лямок через стропи, розміщені позаду підсумка. Такий варіант вважається найбільш простим та надійним.

 

Розміщення іншого спорядження

Сучасні бронежилети дозволяють розмістити на собі й інше важливе спорядження, яке підвищує ефективність та зручність виконання бойових завдань. Але важливо правильно розташувати ці елементи, щоб не створювати зайвого навантаження та забезпечити швидкий доступ до них. Для цього враховуйте такі рекомендації:

  • кобуру для пістолета варто фіксувати на поясі або в нижній частині бічної панелі, на стороні ведучої руки;
  • рацію прийнято носити на плечі або ближче до грудей;
  • ніж або мультитул треба зафіксувати спереду або збоку — це дозволяє швидко вилучити його в разі потреби;
  • гідросистему краще розмістити на спині, а шланг для пиття можна протягнути через плечову лямку на бронежилеті.

Військові рекомендують обмежувати кількість спорядження, яке ви берете з собою на поле бою. Основна причина — вага, яка занадто швидко виснажує ваші фізичні можливості.

Тому оптимальний варіант — вибрати один-два якісних підсумки від ukrarmor, регулярно перевіряти їхній вміст і стан, щоб завжди мати під рукою все необхідне.

Практичні поради від ukrarmor

Зібравши бронежилет, важливо правильно доглядати за ним, аби він зміг прослужити Вам якомога довше. Зовнішню поверхню варто час від часу чистити від бруду та пилу. З цією задачею ідеально впорається м'яка щітка або волога ганчірка.

Не зберігайте бронік упродовж тривалого часу у стиснутому чи деформованому стані. Вирушаючи у відпустку або на ротацію, а також під час відпочинку намагайтеся розмістити його в горизонтальному положенні або підвішеним на спеціальне настінне кріплення.

Важливо пам'ятати й про “тех огляд” бронежилета після та перед кожним виходом на завдання. Ретельно оглядайте плитоноску на наявність пошкоджень та порізів. Особливу увагу надавайте швам та кріпленням. За можливості намагайтеся щоразу витягати бронеплити, щоб переконатися, що вони не мають тріщин чи вм'ятин.

Головний секрет високої ефективності в умовах бойових дій — це мінімум спорядження та максимальна мобільність. Не шкодуйте часу на те, щоб налаштувати всі елементи бронежилета та розмістити спорядження компактно в залежності від ваших особистих потреб. Перевірте зручність Вашого бронежилета під час активних фізичних навантажень (наприклад, на пробіжці).

 

Де придбати захисне спорядження?

Якісний бронежилет — це критично важлива річ, яка може врятувати життя. Тому в цьому питанні варто довіряти лише професіоналам. Інтернет-магазин військового спорядження ukrarmor пропонує:

  • великий вибір бронежилетів від 1 до 6 класу захисту, бронеплит із кераміки, сталі та поліетилену, а також підсумків та інших аксесуарів для повного екіпірування;
  • професійні консультації щодо вибору елементів захисту, їхнього налаштування та використання;
  • українське виробництво та відповідність національним і міжнародним стандартам якості.

Ми гарантуємо, що кожен бронежилет нашого виробництва буде виконувати свої функції на найвищому рівні. Спорядження проходить лабораторні випробування згідно ДСТУ, які підтверджені офіційними протоколами.

Купуючи продукцію від ukrarmor, ви отримуєте надійний захист, перевірений не лише у лабораторіях, а і в реальних умовах ведення бойових дій. Пам'ятайте, що ваше життя та здоров'я — це найцінніше, тому обирайте для себе найкраще.

Агов, приєднуйтесь